Het laatste boekdeel van de driedelige reeks Geschiedenis van Deinze is in druk op de persen van drukkerij Erasmus. Het laatste en derde deel wordt officieel voorgesteld op vrijdag 14 december in het kasteel Ooidonk.


In dit laatste deel worden het platteland en de dorpen van Deinze onder de loep genomen. Het tweede deel beschreef Deinze en Petegem in de 19de en 20e eeuw. Het eerste deel is voorgesteld in 2003 en had als titel Deinze en Petegem in de Middeleeuwen en de Nieuwe Tijden. Beide delen zijn verlucht met tientallen foto's en statistieken. Ze zijn nog altijd te verkrijgen. Het nieuwe deel zal 49euro kosten. 
Jacques De Ruyck: "Deinze is één van de enige steden in Vlaanderen die op wetenschappelijke en historische basis een modern naslagwerk over de geschiedenis van Deinze en alle deelgemeenten liet aanmaken." 
Info bij de Stedelijke Cultuurdienst in de Gentpoortstraat 1, 09-381.95.12. of e-mail [email protected]

Delen op: