Nangsue of de kleine winkel van het SHZMI

De jongste jaren hebben heel wat scholen een minionderneming opgericht. Niet verwonderlijk: een mini is een uitgelezen kans voor ervaringsgericht leren die steeds vaker met beide handen gegrepen wordt; de laatste jaren worden mini-ondernemingen ook als “zeer aan te raden suggestie” gegeven in verschillende leerplannen.

Vorige week stelden een hele reeks mini-ondernemingen, die de steun krijgen van VLAJO (Vlaamse Jonge Ondernemingen), zich voor aan het grote publiek tijdens een eerste algemene vergadering in het Fortisgebouw in Gent.

Vanuit Deinze was het Sint-Hendriks- en Zusters Maricoleninstituut in Deinze vertegenwoordigd. Twaalf leerlingen van het 6EMT en 6EWI hebben "Nangsue" gesticht, dat in het Thaïs 'kleine winkel' betekent. Het assortiment bestaat uit: moderne boodschappentassen, een handige en originele etui, sfeervolle artisanaal gemaakte kaarsen en een modieuze boxershort met de hippe slogan "are you afraid of the monster". Er werd ervoor gekozen om ethisch te ondernemen met producten gemaakt in De Nieuwe Brug Deurle en Aarova in Oudenaarde, door personen met een lichte handicap. Nangsue is te bereiken via het mailadres [email protected].    

Binnenkort zijn de producten van de minionderneming te koop op de woensdagmarkt in Deinze (19 december), het Vleeshuis in Gent (20 december), de zaterdagmarkt in Petegem (22 december) en het shoppingcentrum Gent Zuid (16 februari). Deze week kon men de producten  's middag op school kopen. Tijdens infoavonden en ouderavonden zal men eveneens kunnen kennismaken met het aanbod.    

De mini-ondernemers zijn vooraan van links naar rechts Sofie Heggerick (algemene bestuurder), Nele Marijsse, Lies De Temmerman, Jonas Van Seymortier. Bovenaan van links naar Emily Vanaelst, Femke Colenbie, Liesbet Tijtgat, Timothy Jacob, Amelie Heyse, Cathérine Vergaert, Magali Vlaeminck en Els Vandekerckhove. Daarnaast werken op de achtergrond een hele reeks leerkrachten mee en niet in het minst economielerares Katrien Urmel.

http://www.shzmi.be/

 Stefaan De Groote

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...