Investeringen stijgen in Deinze

De personenbelasting daalt in 2008 van 8,5% naar 8,2% een verschil van 0,3%(!), in de toekomst zal de milieubelasting wegvallen, maar de vervuiler zal moeten betalen.

Veel aandacht gaat natuurlijk naar de afbraak en de bouw van een nieuw stadhuis op de markt. Het gebouw van de bibliotheek blijft bestaan, de voorgevel wordt vervangen door een verantwoord ontwerp daar zullen ook zuilen in te zien zijn. 500.000euro wordt voorzien voor de eerst fase.

Deinze legt ook geld opzij voor de brandweer (800.000euro) voor de aankoop van nieuwe voertuigen. Er is ook geld voorzien voor de Pastoriestraat. Maar het belangrijkste is natuurlijk een dienstencentrum kinderopvang voor jonge ouders, daar wordt 3.500.000euro voor voorzien.

De sportvoorzieningen worden ook aangepakt, zo krijgt Sparta Petegem 300.000euro toegewezen voor de uitbreiding en 450.000euro gaat naar de jeugd van SK Deinze voor de renovatie en bouw van kleedkamers. Het OCMW krijgt 300.000 toegewezen als buitengewone toelage voor het woon- en zorgcentrum OLV.

550.000euro wordt voorzien voor extra gronden voor de centrale begraafplaats in de Schipdonkstraat. Astene doet aan bosaanleg daar wordt 120.000euro voorzien

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...