Kerstconcert in Bachte

De culturele kring Dutry zorgt op zondag 23 december voor een kerstconcert in het kerkje van Bachte. Het USCIA koor uit Huise verzorgt de muziek, er worden allerlei liederen gebracht. Dirigent Bernard De Keyser zorgt ervoor dat de juiste toon gehouden wordt. Er staan een twintigtal liederen op de affiche.

Uscia Deinze

Het Uscia-koor uit Huise
Het koor werd in 1984 opgericht onder impuls van de toenmalige pastoor en staat van bij het begin onder de bezielende leiding van zijn huidige dirigent: Bernard De Keyser. Het koor werd USCIA gedoopt naar de naam die Huise in 877 had.

Koor en dirigent hadden de ambitie om de mogelijkheden van het koor optimaal te benutten en een behoorlijk peil te halen. Na een jaar intens oefenen namen ze op 20 december 1985 deel aan een pretornooi. De jury adiviseerde het koor zich voor te stellen in de tweede divisie van de Provinciale tornooien.  In 1987 stelde ze zich voor in derde maar ze promoveerden naar tweede. In 1989 bevestigden zij zich in tweede en in 1993 waagden ze een sprong naar eerste, waarin ze ook lukten. In 1997 bevestigden ze zich in 1ste divisie. Momenteel zingen ze opnieuw in tweede. 

> Kaarten bij Geert Vanluchene 09.386.24.96 (prijs 6 euro – kinderen gratis)

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...