Blijdschap maar ook wat twijfel bij de bobsleemeisjes

De drie bobsleeteams hebben het goed gedaan op het Europese kampioenschap in Winterberg (Duitsland). Kim uit Deinze kwam met Leen op de dertiende plaats terecht.

Men eindigde met de drie ploegen respectievelijk achtste, dertiende en zeventiende op achttien deelnemende teams. Een aantal teams hadden verstek gegeven. Zaterdag maakte initiatiefnemer Geert Van Vaerenbergh al bekend dat het project rond de zes kersverse bobsleemeisjes zou worden voortgezet, al dan niet in samenwerking met de VRT. Er is wel een maar. Er moeten nog sponsors worden bijgevonden en het is niet zeker of men uiteindelijk met alle drie de teams zal verderdoen. In ieder geval mag op de winterspelen maar één team uit ons land deelnemen.

Kim De Dapper eindigde met haar piloot Leen Blondelle dertiende en beiden vertelden achteraf dat er nog heel wat werk aan de winkel is. De bobsleesters hadden heel wat supporters mee. Ook de ouders van Kim – Winoc en Caroline – waren naar Winterberg afgereisd. Vanavond is alles op Canvas te bekijken tijdens de vierde en laatste uitzending over het bobsleeavontuur .

Er wacht al direct een nieuwe uitdaging: het WK junioren – in het bobsleeën tot -26 jaar – dat plaatsvindt van 4 tot 10 februari, in het Oostenrijkse Igls.

http://www.doedebobslee.be/users/kim  

Stefaan De Groote

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...