Dirk van Braeckel valt in de prijzen

De uit Deinze afkomstige Bentley-ontwerper Dirk van Braeckel heeft de European Automotive Design Award gewonnen. Dit is een prestigieuze prijs waar de winnaar door een vakjury gekozen wordt. Onder Dirk van Braeckels leiding werd o.a. de Continental GT getekend, die Bentley's nieuwe pronkstuk is.

Dirk van Braeckel

Dirk van Braeckel is gestart bij de design school van Ford, die voor hem een opleiding betaalde aan het Royal College of Art in Londen. Na zijn opleiding ging hij een paar jaar voor Audi werken tot hij in 1993 verhuisde naar Skoda. Daar was hij verantwoordelijk voor de Octavia en de Fabia.

Nadien werd hij Design Director bij Bentley waar hij de leiding heeft over de ontwerpen van de Bentley Continental GT, de Flying Spur en de GTC. Als jonge designer keek Dirk van Braeckel op tegen Bertone, Gandini en Pininfarina. Hij mag zich nu ook tot de gelukkigen noemen want Sergio Pininfarina won de prijs in 2006.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...