Voorstelling natuurreservaat Zeverenbeekvallei in zaal ‘Te Lande’ op 20 januari

Op zondagvoormiddag 20 januari nodigen Natuurpunt en de heemkundige kring Het Land van Nevele iedereen uit voor een wandeling in en rond een deel van het natuurreservaat 'Zeverenbeekvallei'. Er wordt daartoe verzameld om 9u30 aan de kerk van Zeveren. Best laarzen meebrengen.  De aanleiding is een boek over het natuurrerservaat dat de beide verenigingen eind december hebben uitgebracht over dit Europees beschermde gebied, dat 200 ha omvat en zich uitstrekt over Zeveren en Wontergem.

Sample Image

Foto: Stefaan De Groote

Daarna is er – ook voor niet-wandelaars – om 11u een presentatie van het reservaat en het boek in de Zaal Te Lande (Vinktstraat 28, Zeveren), gevolgd door een aperitief. Martin Carrette leest enkele gedichten voor.  Er werd met het beschikbare fotomateriaal bovendien een powerpointpresentatie gemaakt.

De pastorie in Zeveren werd in 2000 verkocht aan particulieren. Het gebouw – dat dateert uit het midden van de 18de eeuw – werd in 2004 geklasseerd en zeer zorgvuldig gerestaureerd. Het pand en de mooie tuin liggen in het begin van de Kerkstraat,  vlakbij de Zeverenbeekvallei.

Stefaan De Groote

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...