Klimaatwijken

http://www.bblv.be/klimaatwijken/ 

Tijdens de Klimaatbeurs in Wetteren werden de prijzen voor de Klimaatwijken uitgereikt. De Wetterse schepen van Milieu Albert De Geyter kondigde aan dat Wetteren vanaf volgend jaar ook meedoet aan de klimaatwijken.
Als de gemeente meedoet kunnen groepen burgers zich als klimaatwijk inschrijven. Hun betrachting is dan om in de zes wintermaanden acht procent energie minder te verbruiken dan voorheen.

In Oost-Vlaanderen namen 777 gezinnen deel, dat is meer dan het dubbele dan vorig jaar. Samen bespaarden ze 9,84% energie. De absolute kampioen is een wijk uit Sint-Gillis-Waas waar 36% bespaard werd. De gemeentelijke basisschool van Destelbergen deed het ook bijzonder goed met een besparing van 27%.

Er deden in totaal 19 Oost-Vlaamse gemeente mee waaronder Brakel, Deinze, Dendermonde, Destelbergen, Geraardsbergen, Lochristi, Merelbeke, Ninove, Zulte en Zottegem. De Schillebeekstraat van Geraardsbergen bespaarde bijna 15%, De Kilowattekes uit Zottegem 6,7% zwembad Poseidon in Brakel bijna 32% en Te Reybroeck in Deinze 12%.
Er was ook een fotowedstrijd en die werd gewonnen door Wouter Gevaert uit Destelbergen. Zijn huis wordt binnenkort onder handen genomen door een ecologische schoonmaakploeg. Er werd ook plan- en bouwadvies verloot en de winnaar daarvan is Marc Van de Vijver uit Brakel.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...