Han Solo lokt zowat driehonderd mensen naar zaal Palace

Deinze Han SoloHan Solo lokt zowat driehonderd mensen naar zaal Palace
Het gebeurt niet zo vaak, maar zaterdag was er een afgeladen zaal Palace voor een avondje politieke stand-up comedy. Han Solo, afkomstig van Zulte, bracht er met veel succes zijn extreemrechts typetje. Ook tijdens de Gentse Feesten waren er een tweetal optredens tijdens het Comedy Festival. 

Het is in ieder geval een goede zaak dat dergelijke voorstellingen ook in Deinze mogelijk worden. Een uitstekend initiatief van enkele Deinse culturele verenigingen die, op initiatief van Cultuurschok, daartoe de handen in elkaar slaan. Het is meteen een mooie aanvulling van de programmatie van 'Deinze lacht', al tweemaal georganiseerd door vtbKultuur.

Han Solo – de naam komt van een starwarsfiguur – is een personage gespeeld door Han Coucke (33), Hij geeft zich uit als de eerste extreemrechtse stand-up comedian van Vlaanderen. Op scène verdedigt hij zijn extreemrechtse ideeën. Zowel vreemdelingen, de Waalse problematiek als de emancipatie van vrouwen worden zwaar en zonder omwegen op de korrel genomen. Het is een parodie, maar niet voor iedereen. http://www.han-solo.be

In een interview op Indymedia vertelt hij: “Ik hou het publiek een spiegel voor. Bepaalde redeneringen die mensen maken, licht ik uit, vergroot ik en maak ik zodanig belachelijk dat mensen er stil bij gaan staan. Ik kan daar niet zomaar op antwoorden hoe mensen zullen reageren. Misschien kan het inderdaad dat ze te veel zullen relativeren. Dan is het zo. Waarom zou dat niet goed zijn? Tot nu toe is de enige communicatie over extreemrechts het feit dat het slecht is. Terwijl, als we even stil staan, het duidelijk is dat onze maatschappij goed rechts aan het worden is. De rechtse zaak is geen marginaal feit meer." http://www.indymedia.be/nl/node/28618

Op 6 september organiseren Cultuurschok in samenwerking van vtbKultuur en toneelgroep Vooruit in zaal Palace een voorstelling van 'De Kennedys'. http://www.cultuurschok.be/index.php?i=0#60

Stefaan De Groote

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...