Inwoners Zeveren willen herstel Bekaertswegel

De Bekaertswegel in Zeveren ligt er al sinds de middeleeuwen. Het was ooit zelfs de grens tussen twee vroegere provincies (toen kasselrijen genaamd), nl. tussen Gent en Kortrijk. De wegel vormt een verbinding tussen de Processiestraat en de Sint-Amandusstraat en staat trouwens ingekleurd op het stratenplan van groot-Deinze. Een deel loopt verder door langs een aantal hoeven. 

Maar recent is de verbinding onderbroken. Een deel van de kerkwegel is aan herstel toe, terwijl een ander stuk werd ingepalmd door een weide. Dat wordt betreurd in de Deinse deelgemeente. Het zou mooi zijn als de lokale overheid de wegel vrij snel laat heropenen en herstellen. Binnenkort is er de dag van de trage weg (weekend van 20 en 21 september). Misschien een goede gelegenheid om er werk van te maken. Eigenlijk zou het goed zijn dat alle trage wegen eens in kaart worden gebracht in Deinze en de deelgemeenten. Verschillende staan op het punt op te gaan in een akker of een weide.
 
Op de foto zien we een voorbeeld in Zomergem met bijhorend naambord. In sommige buurgemeenten wordt terecht heel veel aandacht besteed aan dit fiets- en wandelvriendelijk en vooral veilig netwerk. Het hoeft allemaal niet veel te kosten en het is overigens niet nodig om deze smalle wegen meteen te betoneren of te asfalteren.

Stefaan De Groote

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...