Rechtbank tegen UMTS-mast in Petegem

 Een aantal bewoners van de Kouterlosstraat en de Volderstraat in Petegem verzetten zich al sinds eind 2006 tegen de komst van een UMTS-mast op het terrein van de NMBS. Nu hebben ze van de rechter in kortgeding gelijk gekregen. Het zogeheten derdenverzet van Infrabel (NMBS) tegen de door de bewoners gevraagde afbraak van de mast is door de rechter verworpen. Eerder hadden de bewoners ook al een kortgeding tegen Belgacom gewonnen.

De bewoners willen de UMTS-mast weg, omdat er bij het openbaar onderzoek, voorafgaand aan de bouw van de communicatiemast, fouten zijn gemaakt. Volgens de rechtbank hebben zij het gelijk aan hun kant, maar Belgacom en Infrabel kunnen wel nog in beroep gaan tegen deze uitspraken.

Toch wel vreemd hoe deze grote (staats)bedrijven indertijd probeerden een GSM-zendmast te bouwen, zonder hierbij de regels van het openbaar onderzoek te respecteren. Er was bovendien geen enkele vorm van communicatie in de wijk; geen infovergadering zelfs geen briefje. Het is dan ook terecht dat de rechter een dergelijke praktijk afwijst.
Tekst: Stefaan De Groote

Meer uitleg ivm een UMTS mast kan hier gevonden worden

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...