De karpers zijn terug in de Brielmeersen

Ze hebben heel lang leeggestaan, maar nu worden de aquariums van de Brielmeersen opnieuw gevuld met water en vis. Het gaat om karpers gevangen in de siervijver wellicht, zeer imposante vissen. Vermoedelijk zullen nog andere vissoorten volgen. In het verleden was er ook een aquarium met een snoekbaars.

De karpers van de Brielmeersen hebben al een lange traditie en zijn er vermoedelijk in de jaren zeventig gekomen, toen de siervijver werd aangelegd. De huidige karpers zijn dus de verwilderde nazaten van de gekweekte exemplaren die er ooit werden uitgezet. In de lente gaan ze paaren in een beekje dat uitmondt in de siervijver, en dat levert heel wat spektakel met veel spattend water op. 

Brielmeersen

Het lijkt ons toch van belang, om de nodige informatie over die vissoorten aan te brengen, zodat de aquariums een duidelijke educatieve functie krijgen voor de bezoekers en niet gewoon wat waterbakken zijn met levende vissen erin.

Tekst: Stefaan De Groote

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...