De schilderijenblog van beeldend kunstenaar Dirk Castelein

De van Petegem afkomstige Dirk Castelein is al een paar jaar actief als kunstenaar. Hij treedt hiermee in de voetsporen van zijn zus Ingrid. Dit voorjaar presenteerde hij een tentoonstelling onder de titel Pictures for the Future in het Huis 33. Het ging om veertig schilderijen en een video-installatie.

Hij heeft zijn atelier in de Kapellestraat 92 en is verbonden als instructeur bij Loods 13, een beeldhouwerscollectief in Gent, waar o.a. ook Water De Buck bedrijvig is.

{youtube}-yeTej_HKcI{/youtube}

Dirk beschikt al enige tijd over een schilderijenblog. Hij post nu al sinds 2006 een paar keren per maand afbeeldingen van schilderijen en bewegende beelden – weinig tekst – op onderstaande site. Zijn werken gaan van heftige Malerei, meestal zeer kleurrijke schilderijen over zeldzaam zwart/wit abstract naar een portret. Dirk waagt zich tenslotte af en toe aan videokunst.

Op zaterdag 27 december 2008 is er van 14 tot 18u een tentoonstelling van zijn schilderijen te zien in een pand langs de Gentsesteenweg, nr. 37.

http://dirkcasteleinkunstschilder.skynetblogs.be/

Tekst: Stefaan De Groote

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...