Nieuwe opendeurdag te Deinze

dag van de AmbachtenBinnenkort heeft Deinze er een opendeurdag bij namelijk op 1 februari de "dag van de Ambachten".
Je kan nu al beginnen watertanden want het is een zeer ruim aanbod van ambachten die aan bod komen. Een leerrijke en boeiende ervaring kan deze dag worden voor u, meer dan 25 gedreven mensen uit Deinze houden een open atelier. Ideaal dus voor als u de knepen van het vak wilt leren of wilt meegenieten van hun kennis en passie voor hun ambacht. De stad Deinze wil hiermee volgens de schepen voor lokale economie Lynda Minnens een lokaal programma uit bouwen rond de federale 'Dag van de Ambachten'. Het initiatief, ondersteund door het stadsbestuur, komt uit de kunstensector en UNIZO Deinze.

Niet elke zelfstandige heeft een winkel of etalage. Heel wat middenstanders die in een niche actief zijn en een bijzonder ambacht uitoefenen, werken thuis aan de PC en komen nooit naar buiten met hun werk. Grafische vormgevers en modeontwerpers zijn daar voorbeelden van. Met de Dag van de Ambachten ontdekt het publiek dan ook een geheel nieuwe wereld van alternatieve zelfstandigen in de stad. Het initiatief vervult hiermee een bijzondere signaalfunctie, omdat het duidelijk maakt dat niet elk beroep zware investeringen in bedrijfsaccomodatie vergt. In de mate van het mogelijke zal het publiek dus kunnen binnenkijken in de vertrouwde, vaak huiselijke, werfsfeer van deze ambachtslieden.

Meer info kan hier gevonden worden – http://www.ambachten.kmonetdeinze.be/

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...