Vedrinamur- Knal Deinze

Cedric Nuytinck (A19) kan met heel veel moeite een 2-0 achterstand tegen François Gebeaux (B0) ombuigen naar een 2-3 winst. Het kost meer moeite dan nodig om in extremis de laatste set naar hem toe te trekken in een gelijkopgaande belle. Nipt afgesloten in het voordeel van Cedric met 11-13. Dan volgt Luovic Bierny (B0) tegen Guyot Maxime, Ludovic slaagt er niet de wedstrijd naar zich toe te trekken na winst in de eerste set. Het kopje gaat hangen en de ballen schieten alle kanten uit, behalve waar hij ze wil. Na een nipte winst in de eerste, schuift Ludovic weg in het moeras van zijn muizenissen en verliest achtereenvolgens 12-10, 11-8 en 11-6 In een derde wedstrijd van de avond slaagt Harm De Smet (B0) er niet echt in om de zaak in zijn voordeel te laten kantelen. Wel zijn de 3-0 tegen Blondeau Christian (A16) een veel te streng verdict. De setstanden geven een beeld van net niet. 11-9,11-9 en 11-8.

 

Het dubbel, waar we met Knal (Cedric en Ludovic)  een behoorlijke reputatie hebben opgebouwd, start in mineur voor Knal. Het knal-duo gaat de boot in. In de tweede kunnen ze de mannen van Vedrin (François en Maxime) afhouden en komen de 1-1 op het setstandbord.  De derde set overtuigd in aanvang iets meer en kan na een terugkeer van Vedrin toch nog binnengehaald worden. Op weg naar 1-3 winst?

Set 4 rolt naar een vlotte 3-6,als Vedrin een time-out neemt. Zonder succes echter tot 6-9. Vedrin bijt terug tot 9-10 maar sneuvelt uiteindelijk. We gaan met 2-2 rusten. Ludovic gaat tegen Gobeaux voor de vijfde wedstrijd, de eerste set haalt hij redelijk vlot binnen. De tweede gaat op en neer en kantelt pas in het voordeel van Ludovic bij 9-11. De derde set is goed op weg om een keerpunt in de match te worden als Ludovic 6-3 achterkomt, met 6 punten op rij trekt hij echter de overwinning weer wat dichter. Zonder succes evenwel want bij 11-11 blijft een beslissing uit. 11-13 en 0-3 dan toch. Knal leidt met 2-3 bij de aanvang van match 6. Cerdric deelt de tafel met Christian Blondeau.
Voor knal zou dat wel eens de beslissende match kunnen worden. In de aanvang gaat het nogal een evenwichtig gangetje. Bij 8-8 breekt het en loopt Cedric een achterstand op met 10-8. Hij komt nog even terug tot 9, maar moet het onderspit toch delven. De tweede als doorslag van de eerste?

Tot 5-5 wel maar dan dreigt de puntenbalans in het voordeel van Christian om te slaan. 8-5 maar cedric vecht terug en kan bij 10-10 serveren naar de setbal. Even later kijkt hij aan tegen een 13-12 achterstand. 15-13 luidt het verdict. 2-0  we zijn op weg naar een gelijke stand bij het ingaan van de laatste wedstrijd. Opnieuw een gelijkopgaande derde met licht overwicht voor knal. 6-9 op het telbord en tot slot 7-11. De vierde start zeer slecht voor cedric, in geen tijd kijkt hij tegen 4-1 aan. Een time-out biedt geen soelaas bij 7-1. Bij 9-7 mag cedric serveren, bij 9-8 neemt vedrinamur een time-out. 10-8 en servicewissel. 10-9 naar 10-10. 11-11 over 11-12 naar 1-3.
Vedrinamur Knal 3-3.
Harm De Smet zal het verschil moeten maken. Tegen Maxime loopt het echter voor geen meter in de eerste set 11-2 na een kleine 5 minuten. De tweede gaat dan weer een beetje gelijk op tot 6-6. 11-8 en 2-0. Opnieuw lonkt de overwinning voor Vidrenamur. Van de voorlaatste geven we het scoreverloop dat de spanning illustreerd/
2-2, 4-2, 5-3, 6-4, 7-5, 7-7, 8-8, 8-10, 10-10, 11-11, 12-12, 12-14
En er is weer hoop voor knal. Die lijkt echter geen lang leven beschoren 7-1 is nogal zwaar om op te halen. Terugkomen tot 10-8 is niet genoeg.  Het wordt 11-8. De eerste nederlaag in de play-down is voor Knal een feit, behoud komt niet meer in het gedrang en achter hen kunnen Hasselt, Vedrinamur en Virton het verder uitvechten voor een tweede plaats naar behoud.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...