Maria beeld uit China voor Bachte grot.

Een echt beeld uit witmarmer en geen plastieken is speciaal gemaakt in China voor Bachte grot. Het beeld "Onze Lieve Vrouw van Smarten" wordt doorstoken door 7 zwaarden en het verwijst naar het verdriet dat de moeder van Jezus heeft geleden.

Het comité was in overleg met een marmer bedrijf uit Deinze om een nieuw beeld te laten maken, het idee om het beeld te laten maken in China kwam van het marmer bedrijf zelf. Het comité is uiterst enthousiast over het beeld, het is tot in de kleinste details prachtig uitgewerkt, de chineese precisie en handvaardigheid spreekt tot de verbeelding.
Precies een jaar geleden is de opdracht gegeven om een beeld te laten maken, per schip is het beeld in de Antwerpse haven toegekomen, en staat nu nog in het marmerbedrijf in Deinze.
De inzegening van het Mariabeeld is voorzien voor 18 september.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...