Tumbler Mieke De Vriendt vertrekt naar Cirque Du Soleil

Mieke De VriendtAfgelopen weekend zette Mieke De Vriendt, tijdens de Gymfinales, een punt achter haar competitiejaren Tumbling. Deze zomer krijgt haar carrière een nieuwe wending in het befaamde circusgezelschap ‘Cirque du Soleil’.
De droom van Mieke De Vriendt gaat in vervulling. Hiermee vertrekt de 2e Sportac’er voor de circusopleiding te Canada. Stephanie Van Buynder zette vorig jaar de stap naar het circusleven, waar ze participeert in “Alegria”.
Gymfinales
Op zaterdag 30 mei 2009 vond in de Topsporthal in Gent de 11de editie plaats van de Gymfinales. Het werd een schitterende uitgave met topprestaties van de beste Belgische gymnasten in de verschillende disciplines. Zo'n 1 000 toeschouwers genoten van het beste wat de Belgische gymwereld te bieden heeft in de verschillende disciplines. De twee beste Belgische gymnasten per toestel, tuig of onderdeel namen het tegen elkaar op in een 'duel' voor de titel.
Op de tumblingbaan zorgden Mieke De Vriendt en Steffy Cools, beiden Sportac Deinze, voor het spectakel. Bij de meisjes haalde uiteindelijk Mieke De Vriendt de overwinning
Traditiegetrouw konden de acrobatische gymnasten op heel wat bijval rekenen van de toeschouwers. Ze kregen dan ook echte wereldtoppers te zien.
De drie teams die zich wisten te selecteren voor de World Games deze zomer in Taiwan toonden met prachtige choreografieën en spectaculaire balans- en tempo-oefeningen de fans dat ze er klaar voor zijn.  Ze wonnen allen de eerste plaats in hun categorie. Meisjes drie: Corinne Van Hombeeck, Maaike Croket en Eloïse Vanstaen (Ambitious Pro Gymnastics) Gemengd paar: Menno Vanderghote en Julie Van Gelder (Sportac Deinze – Wild Gym) Meisjes paar: Tatjana De Vos en Florence Henrist (Sportac Deinze)

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...