Sportac Deinze in de prijzen in Taiwan

GOUD voor Tatjana De Vos en Florence Henrist
ZILVER voor Menno Vanderghote en Julie Van Gelder


Vandaag startten de acrowedstrijden op de World Games in Kaohsiung. De World Games (ook wel de Olympische Spelen voor niet-Olympische sporten genoemd) vinden om de vier jaar en één jaar na de Olympische Spelen plaats. Zeven acrogymnasten wisten zich op het WK in 2008 voor de FIG (Internationale gymnastiekfederatie) te selecteren voor deze editie van de World Games. België behoort hiermee tot een van de toplanden in deze gymdiscipline. Voor de acrogymnasten en hun trainers wordt het ongetwijfeld het belangrijkste treffen in hun sportcarrière. Dé competitie waarvoor ze jarenlang in de club en op de topsportschool getraind hebben.

Het meisjespaar Tatjana De Vos en Florence Henrist (Sportac Deinze) en het gemengd paar Julie Van Gelder en Menno Vanderghote (Wild Gym-Sportac Deinze) kwamen vanadaag in actie. Tatjana en Florence namen het in hun categorie op tegen de teams uit Wit-Rusland, Oekraïne, Groot-Brittannië, Rusland en Azerbeidzjan. Dat ze er klaar voor zijn bewezen ze op de World Cup in de USA vorige week met een overtuigende overwinning in hun categorie. Op het WK in Glasgow (2008) haalden ze op een schitterende manier de zilveren medaille. Vandaag zette dit team een prachtig resultaat neer en nemen GOUD mee naar België.

Ook Julie en Menno wisten zich op het WK bij de zes beste teams van de wereld te plaatsen in de categorie gemengd paar. Ze kregen concurrentie van USA, Wit-Rusland, Rusland, Oekraïne en Groot-Brittannië. De zware voorbereidingen hebben resultaat opgeleverd. Menno en Julie behaalden ZILVER!
http://www.worldgames2009.tw/

Zaterdag 25 juli ontvangen we om 8u s morgens de kampioenen te Zaventem.

Deze unieke prestatie verdient een hartelijk onthaal te Zaventem. Iedereen van harte welkom om onze kampioenen in de kijker te zetten.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...