Methodeschool “De Sterrebloem” maakt zich klaar voor de start

Sinds het begin van de grote vakantie heeft de werkgroep van de eerste methodeschool in Deinze nog niet stilgezeten.
Nadat duidelijk werd dat de school z’n onderkomen kon vinden in het oude schoolgebouw in Meigem, werd er onmiddellijk gestart met het maken van reclame en het organiseren van info – avonden.

Alle ouders met kinderen in het kleuter- of lager onderwijs kregen intussen een fuchsia folder in de bus. Daarnaast worden flyers en affiches  wijd verspreid in supermarkten, bij bakkers, kinderkledingzaken,  e. d. Bij de speelpleinwerkingen en aan de uitgang van de (sport)kampen,  wordt regelmatig door medewerkers van de werkgroep uitleg gegeven. De leerkrachten draaien op volle toeren. Ze gaan bij geïnteresseerden thuis langs.
 Er werden groene reclameborden gemaakt. Deze kan je terugvinden langs de meeste invalswegen naar Deinze.
 Kortom, als ouder van een jonger schoolgaand kind, is het bijna onmogelijk om geen info te krijgen over deze nieuwe school.
Niet alleen op het vlak van werving en publiciteit wordt er zwaar geïnvesteerd. Ook in het schoolgebouw zelf, draait alles op volle toeren. Er zijn reeds twee werkweekends achter de rug. Klassen worden leeggemaakt; muren gereinigd en geschilderd. Deuren worden van de scharnieren gehaald en in een fel kleurtje gezet.  Ook over grotere structurele werken, zoals de waterleiding, wordt nagedacht en overlegd. In het weekend van 22 en 23 augustus zal iedereen nog eens de handen uit de mouwen steken om de school klaar te maken voor de effectieve start en een warm welkom van alle nieuwe kinderen op 1 September.

Om te kunnen starten en werkingsmiddelen van de overheid te kunnen krijgen, heeft de school 40 inschrijvingen nodig. Op 20 augustus om 20u organiseert de werkgroep nog een laatste infomoment in de school zelf. In afwachting daarvan kan er echter altijd contact opgenomen worden via de website: www.desterrebloem.be of rechtstreeks met een van de leerkrachten (Ellen De Dapper: 0473/89 00 23). Iedereen wordt opgeroepen z’n kind zo snel mogelijk in te schrijven opdat de werkgroep een zicht zou kunnen krijgen op het juist aantal leerlingen.
Wil je informatie over De Sterrebloem? Contacteer ons via www.desterrebloem.be
Wil je je kind inschrijven maar is het al ingeschreven in een andere school?  Dit is geen probleem. Een inschrijving bij ons heeft geen impact op de inschrijving die je misschien al deed in een andere school.  Bij een zekere start van De Sterrebloem, dien je enkel de andere school even te verwittigen en daar je kind uit te schrijven.

Ben je geïnteresseerd in de school en onze methode maar vind je Meigem te ver? Vanuit het centrum van Deinze bereik je de school op 10 minuten met de auto. Vanuit Meigem kan je vlot doorrijden naar de E40 in Nevele. We beseffen dat Meigem voor vele mensen een drempel vormt maar hopen dat onze aanpak van onderwijs hen kan overtuigen deze relatief korte rit, toch te maken.  Carpoolen en de belbus zijn alternatieven opdat je niet altijd zelf zou moeten rijden. Ook de school zal een vervoersdienst organiseren.
Heb je geen kinderen die je kan of wilt inschrijven, maar wil je ons wel steunen? Alle hulp is welkom! Kom gerust eens langs op school. De kans is groot dat er iemand is. In het weekend van 22 en 23 augustus zijn we er allemaal! Elke klussende hand is welkom.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...