Deinze schaft eigen noodnummer af

Eind dit jaar zal het eigen noodnummer van de brandweerdienst Deinze afgeschaft worden. Noodoproepen worden vanaf nu doorgegeven via het nummer 100 of 112. Sinds de invoering van het ASTRID systeem binnen de brandweer is het mogelijk om de alarmering rechtstreeks vanuit het hulpcentrum 100 te laten gebeuren waardoor er een belangrijke tijdwinst is en er dus sneller kan worden tussengekomen. Sinds de invoering van de rechtstreekse alarmering enige maanden geleden komt 95 % van de oproepen voor dringende hulpverlening binnen via het hulpcentrum 100, waardoor het eigen noodnummer zowat overbodig is geworden. Voor alle dringende hulpverlening zoals brand, ontploffing, gaslek, ongevallen,opkuis rijbaan of bij twijfel dient met het noodnummer 100 of 112 te vormen. Voor niet dringende hulpverlening zoals bv. het verdelgen van wespennesten kan men tijdens de kantooruren terecht op het administratief nummer van de brandweer dienst: 09/381.81.11.

Tekst: GuidoVP

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...