WTC Walter Godefroot te Deinze

WTC Walter Godefroot,  met Walter Godefroot als peter van de ploeg, bestaat ondertussen 4 jaar en is in regio Oost Vlaanderen uitgegroeid tot de grootste wielertoeristenclub met meer dan 200 leden. Hiervan nemen gemiddeld een 75 tal deelnemers wekelijks deel aan de georganiseerde zaterdag-  of zondag -uitstappen.

De heren verdelen zich in twee groepen, waarbij snelheid en parcours enigszins worden aangepast. Vanaf dit seizoen pakte de club ook voor het eerst uit met een heuse damesploeg. Na een geleidelijke opstart kwamen al vlug elke zondag een 15-tal dames met koersfiets afgezakt naar de Ceder.

De clubkampioen Filip Dhondt maakte het waar om alle 69 georganiseerde ritten van de club mee te rijden, op de voet gevolgd door Willy Goeteyn, die wel tot zaterdagkampioen uitgeroepen werd. Zondagkampioen bij de Heren werd Geert Coussens. Bij de dames werd een van onze jongsters Nele Van Autreve  meteen clubkampioen. Zij miste op zondag slechts 2 ritten en mag zich samen met de organisator van de damesploeg Marijke Van Hulle tot kampioen kronen.

Vorig jaar richtte de club voor het eerst een mountainbiketocht in met start en aankomst in de Ceder. Het werd meteen een groot succes met om en bij de 1500 deelnemers.

Dit vraagt natuurlijk om een vervolg en dit gaat door op zaterdag 07/11/2009.

De “VTT Walter Godefroot” is bedoeld voor de mountainbikers, met keuze tussen een lichter parcours van 25 of 35 km en een iets zwaarder parcours van 50 km voor de meer getrainde wielerfanaat. Maar men kan ook de gewone weg op voor een fietstocht van 50 km.

Naast de traditionele bevoorrading, douches, bike-wash en fietsbewaarplaats, krijgt elke deelnemer bij aankomst een gratis Flandrienbroodje. Iedereen neemt ook gratis deel aan een tombola, met als eerste prijs een MTB, enkele koersuitrustingen en andere waardevolle prijzen.

De organisatie is in handen van WTC Walter Godefroot in samenwerking met Ziekenfonds Bond Moyson, die de sport wenst te promoten ter bevordering van de gezondheid.

De VTT start aan de sporthal van het vakantiecentrum De Ceder (kant Nazarethsesteenweg)

Inlichtingen via de website http://wtc.fietsengodefroot.be of via Willy Goeteyn, Casselrijlaan, 22 te Astene, gsm  0476/78 98 80 ([email protected])

Op 7 november zal er in de Ceder ook een infostand aanwezig zijn voor geïnteresseerde dames en heren die zich volgend seizoen wensen aan te sluiten bij WTC Walter Godefroot. De clubuitrusting krijgt men volledig gratis, wanneer men op regelmatige basis deelneemt aan de ritten op zaterdag of zondag.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...