wielertoeristenclub Sportcomité Astene (Deinze)

Sinds 1996 is het Sportcomité Astene een actieve wielertoeristenclub, die zowel het sportieve, recreatieve als sociale en familiale aspect belangrijk vindt. 
Sportcomité Astene
vzw Sportcomité Astene, aangesloten bij Wielerbond Vlaanderen, organiseert wekelijks gevarieerde clubfietstochten vertrekkende aan het clublokaal, café de Wachtzaal te Astene. Daarnaast neemt zij ook deel aan o.a. de Ronde van Vlaanderen voor Wielertoeristen, de Peter Van Peteghem Classic, Luik-Bastenaken-Luik en andere cyclo-klassiekers .
Hiermee biedt zij elke wielerfanaat een zinvolle en goed georganiseerde vrijetijdsbesteding aan.
Om zich bij Sportcomité Astene aan te sluiten hoeft men geen doorwinterde fietsfanaat te zijn. Ook beginnende fietsers zijn welkom, naast de meer geoefende wielertoerist. Bijkomende info vindt u op www.sportcomite-astene.be

Daarnaast organiseert Sportcomité Astene elk jaar 2 mountainbike tochten. Eén in het voorjaar en één in de winter. Zo wordt ook dit jaar, traditiegetrouw op 2de Kerstdag, voor de 12de keer de Leietocht VTT georganiseerd.
Door het gevarieerde off-road parcours (afstanden 48 – 37 – 25 km) doorheen de prachtige Leiestreek zakken jaarlijks ruim 2.000 deelnemers af naar het voetbalstadion van SK Deinze waar de startplaats ligt van deze VTT-organisatie. Onderweg worden de deelnemers rijkelijk voorzien van de nodige bevoorradingen. Op het einde van deze VTT-tour is er een uitgebreide bike-wash voorzien, kan elke deelnemer zijn MTB-fiets achter laten in een bewaakte fietsparking. Een verkwikkende douche behoort eveneens tot de mogelijkheden. Nadien kan rustig nagepraat worden bij
een hapje en een drankje in de cafetaria van het voetbalstadion.
Met 2.229 deelnemers, onder hen o.a. Wouter Weylandt, Nico Eeckhout en Kenny Lisabeth, werd de Leietocht VTT in 2008 meteen de grootste nationale VTT organisatie binnen het WBV-circuit.
Sportcomité Astene 
Inschrijven en start kan tussen 8u30 en 14u00. Ook kids zijn welkom tussen 13u en 13u30 
voor een VTT over 15 km in groep en onder begeleiding.

Het parcours van dit jaar werd door bestuurslid Marc Isebaert volledig hertekend met aandacht voor zoveel mogelijk off-road en voor de mooiste stukjes van onze Leiestreek. Er werd eveneens aandacht geschonken aan de berijdbaar van het parcours bij eventueel regenweer op dag zelf of de dagen vooraf. Een eerste impressie van het parcours is aan de hand van foto’s mogelijk op de website van de fietsclub: www.sportcomite-astene.be
    
Voor verdere inlichtingen kan men steeds terecht op de website van de club of op het clubsecretariaat bij Kurt Boeckaert 0495/20.69.09

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...