Oost-Vlaams kampioenschap AGH

In september 2009 is Sportac86 gestart met de discipline Artistiek Gymnastiek Heren in Deinze, een olympische discipline. Dat zij hier ook proberen de lat hoog te leggen bewijzen de resultaten van hun jongens op de afgelopen wedstrijden.

Vorig weekend werden schitterende prestaties neergezet van hun jongens AGH op het Oost-Vlaams kampioenschap. Er werden 7 medailles gewonnen in Nieuwkerken-Waas: 1x goud, 5x zilver en 1x brons.

Zaterdagmiddag turnden de A-gymnasten Nicolas, Cedric en Adriaan.
Nicolas en Cedric behaalden respectievelijk goud en zilver in de categorie Benjamins 2A. Beide gymnasten turnden een mooi parcours, en brachten extra moeilijkheid in hun oefeningen. Nicolas deed voor de eerste maal een schroef in zijn sprong en Cedric voerde knap 5 kreitsen uit op de paddestoel met één boog. Adriaan behaalde zilver in de categorie Miniemen A en turnde een stabiele wedstrijd. Slechts aan het laatste toestel werd hij nog nipt voorbij gestoken door een gymnast van St.-Gillis-Waas.

Jasper en Jan turnden vrij werk in het B-niveau op zaterdagavond. Beiden werden hier voor de eerste maal met geconfronteerd, maar dit was niet te merken aan de resultaten. Zowel Jasper als Jan behaalden een zilveren medaille en maakten een enorme sprong in vergelijking met de vorige wedstrijden. Jan turnde stabiele oefeningen en Jasper turnde een knappe paardoefeningen waardoor hij zijn eerste medaille kon winnen!

Op zondag kwamen de jongste gymnasten aan bod. In de categorie Pupillen 2 behaalde Xavier (69.35 punten) de bronzen medaille en Driss (66.55 punten) de vijfde plaats. Jonas (73.55 punten) won zilver in de categorie Benjamins B en Lars (70.85 punten) miste nipt de bronzen medaille door een foutje aan het paard.

Schitterende resultaten, Sportac86 hoopt dit te mogen evenaren of verbeteren op het Vlaams kampioenschap volgende maand.