SPORTAC – ACRO: 14 medailles op Vlaamse Kampioenschappen

Afgelopen weekend konden we terecht in Breendonk voor de Vlaamse kampioenschappen ACROgym. Sportac 86 nam deel met 18 teams in de categorien I niveau tot A senioren.

Sportac keerde trots terug huiswaarts met 14 medailles: 6 x goud, 5x zilver en 3x brons.

I niveau
In het I niveau zijn er een aantal teams die dit jaar hun debuut maakten op de wedstrijdvloer. Het I niveau kent een heel hoog deelnemersaantal. Bij I niveau 1 duo’s behaalden Joyce Decraecker en haar partner Mathilde Bruynooghe de 4e plaats. Ze vielen nipt naast het podium. Voor Gilles Van Betsbrugge en Rieke Careelmont was de 7e plaats weggelegd.

In het I niveau 2 behaalden we verschillende medailles. Bij de duo’s kregen Irma Merckx en Laura De Rocker een zilveren medaille. Kort daarop volgen Andréa Fasciocco en Kilian Goffaux met een bronzen medaille.

Bij de groepen I niveau 2 was het goud weggelegd voor Marie Quataert, Sarah Van Praet en Axelle Inghels. Het zilver was eveneens voor een sportac-team: Lore Vanden Berghe, Bieke De Keyzer en Zara Maesele.

A niveau
Beloften
Ook in het A niveau kennen we een aantal debutanten. In de categorie beloften trio behaalden Hanne Vanden Berghe, Jinte Garré en Jade De Ketelaere een 11e plaats. In gemengd paar was het hoogste schavot ingepalmd door Tjade Cateeuw en Frauke Careelmont. Zij wonnen hun wedstrijd overtuigend met meer dan 1 punt voor hun concurrentie.

Junioren
Bij de junioren zijn een paar topsportteams actief. In de categorie ‘dames paar’ behaalden 2 sportac-topsportteams respectievelijk goud en zilver. Nikki Snel (sportac) en Eline De Smedt (MKBGym) behaalden overtuigend goud met 85,650 punten. Het team Tamara De Vos en Pauline Devos die sinds een paar maanden in duo trainen behaalden zlver met 83,250 punten. Kort daarop volgen Fien Wouters en Maité Everaert met 82,250 punten, goed voor brons.

Bij de trio’s waren de eerste 4 plaastsen weggelegd voor Sportac. De punten lagen heel dicht bijeen. De strijd om het eremetaal was dus heel spannend. De eerste plaats was voor Marlies Hoornaert, Iris Snel en Laura Van Torhaut (84,750ptn). Zilver was voor Esther De Bruyne, Laura-Emirode Rasemont en Laure De Pryck (84,250ptn). Brons ging naar het sportac-topsportteam Lara Schollier, Ineke Van Schoor en Sanne Van Overberghe met 83,750ptn. Met ex aequo punten werden Emelien Van Der Veken, Ellen Van Overberghe en Camille Van Betsbrugge knap 4e.

Nicolas Vleeschouwers (sportac) en Jenka Wittevrongel (Altis Eeklo) vormen sinds dit jaar een topsportteam. Zij behaalden overtuigend goud in de categorie gemengd paar.

Senioren
Florence Henrist en Tatjana De Vos zetten een prachtige prestatie neer en kregen het gouden plak met 86,203 ptn.

In de categorie gemengd paar was het zilver voor Menno Vanderghote (sportac) en Julie van Gelder (Wild Gym).