Freija Dhondt op sp.a-lijst voor senaat

Op uitdrukkelijke vraag van de nationale en provinciale partijleiding staat Freija Dhondt (21) uit Deinze op de sp.a-lijst voor de senaat. De regio Deinze wordt bovendien op de Kamerlijst vertegenwoordigd door Mia Pynaert, sp.a gemeenteraadslid in Nevele. Zij kreeg de 14e plaats bij de effectieven.

Dat Dhondt thans de 11de plaats op de senaatslijst krijgt, baart geen verwondering. Ze was het jongst verkozen gemeenteraadslid in Vlaanderen, werd onlangs met een overweldigende meerderheid verkozen tot voorzitter van sp.a Deinze en zij is ook sp.a-voorzitter van de regio Deinze.

Bij de jongste Vlaamse verkiezingen haalde zij bovendien met 4421 stemmen een onverwacht schitterend resultaat.

Dankzij de steun van enkele enthousiaste jongeren, Jeffrey Naessens, Giovanni De Groote en Niels Kints blies zij de Animo-afdeling Deinze (jong sp.a) nieuw leven in.

Dat de partijleiding haar opnieuw een plaats aanbiedt tussen nationale zwaargewichten, bewijst dat de vernieuwing en verjonging van de sp.a Deinze vertrouwen uitstraalt.

Freija Dhondt: “We zijn heel tevreden met deze mooie plaats en zien dit als een mooie beloning voor het harde werk van de Deinse sp.a-afdeling. We hebben dan ook veel zin om er opnieuw in te vliegen en campagne te voeren. Het worden zéér belangrijke verkiezingen want er staat veel op het spel.”

De verkiezingscampagne van sp.a zal vooral gaan over pensioenen, gezondheidszorg, werk en de strijd tegen armoede. Een sterke linkse partij in het federaal parlement en de federale regering is een noodzaak.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...