Kippenfestijn te Deinze

Van Viviane De Preester kregen we onderstaande tekst door:

“Als bestuurslid van vzw Scharnier en verpleegkundige op de dialyse-afdeling van het Sint-Vincentiusziekenhuis te Deinze en het AZ Maria Middelares te Gent,  doe ik u graag het voorstel om onze sponsoractie  in de kijker te stellen.

Op onze afdelingen worden dagelijks nierpatiënten behandeld met een haemodialyse, dit is een behandeling die levenslang plaatsvindt en 3 keer per week gebeurt en die een 4 tal uur duurt.

Onze dialyse-afdeling richtte een 10 tal jaar geleden vzw Scharnier op, een patiëntenvereniging waarvan zowel de patiënten, verpleegkundigen als artsen deel uit maken.

De bedoeling is om voor onze nierpatiënten acitiviteiten in te richten, om hun reïntegratie in de maatschappij te bevorderen. Zij zijn vaak geïsoleerd op werkvlak door hun behandeling, maar ook in hun sociale leven door de vele dieet- en vochtbeperkingen, de frequente opnames, de sterk verminderde mobiliteit.

Zo organiseren wij oa jaarlijks een patiëntenfeest met animatie en aangepaste dans, daguitstappen op maat van hen, en meerdaagse dialysereizen waar wij instaan voor hun dialyse ter plaatse, voor de excursies en voor de dagdagelijkse verzorging. Wij doen echter nog veel meer kleinere activiteiten op de afdeling zelf om hun behandeling zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.

Dit alles wordt gedragen door heel wat vrijwilligers onder het personeel en de artsen, en dit naast hun dagdagelijkse taak op de dialyse-afdeling.

Al deze zaken organiseren kost uiteraard handenvol geld. De patiënten betalen nooit de werkelijke prijs, gezien zij het vaak financieel niet breed hebben, omdat zij vaak niet meer kunnen werken, en/of hoge ziekenhuiskosten hebben. Voor de reizen alleen legt de vzw bvb €10000 jaarlijks bij.

Vandaar dat wij dan ook geregeld sponsoracties organiseren om wat geld in het laadje te brengen. Zo hebben wij zondag 30 mei ons kippenfestijn in de Brielpoort te Deinze. Hoe meer ruchtbaarheid aan onze actie gegeven wordt, hoe meer deelnemers wij hopelijk mogen verwelkomen, en hoe meer geld er naar onze patiënten kan gaan.

Wij serveren kip met groetenbuffet en kroketjes, en dessert. Kostprijs tot deelname : €15 pp, kinderen <3 gratis, kinderen 3-12 jaar: €7. Ook steunkaarten te verkrijgen aan €5.

Reserveren kan tot zaterdag 29 mei, telefonisch 09/260 62 13 of via overschrijving op het rekeningnummer van Scharnier: 850-8214253-97″

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...