Sportac 86: Goud en brons op de Volkov Cup te Rusland

Goud en Brons voor Sportac topsportteams op de internationale ACRO competitie te Rusland (Volkov Cup). Deze wedstijd geldt als voorbereiding op het Wereldkampioenschap dat doorgaat van 16 tem 18 juli te Wraclow (Polen).

Dit weekend namen drie acroformaties van het Topsportcentrum Gent deel aan het internationaal acrotornooi ‘Volkov Cup’ in Novgorod (Rusland). De Belgische teams,

die deze wedstrijd turnden als voorbereiding op het WK, haalden er een gouden, zilveren en bronzen medaille.

In de discipline meisjes paar hadden de World Games-winnaars Florence Henrist en Tatjana De Vos (Sportac 86 Deinze) concurrentie van zowat de voltallige wereldtop. Ze turnden met succes hun nieuwe balansoefening en plaatsten zich na de eerste wedstrijddag tweede na Wit-Rusland. Bij de tweede oefening maakte het team van Wit-Rusland echter een kapitale fout waardoor het team van Sportac Deinze meteen aan de leiding kwam. Met een prima combinatieoefening verstrekten Tatjana en Florence een dag later hun eerste plaats. Ze haalden het goud met 86.814 punten. Zilver was voor Adzerbeidjzan, Brons voor Rusland. Het team van Wit-Rusland werd vierde.

Het juniorentrio Ineke Van Schoor (Ambitious Pro Gymnastics), Lara Schollier en Sanne Van Overberghe (Sportac Deinze) werkte op de eerste wedstrijddag een mooie tempo-oefening af waarmee ze in de voorlopige rangschikking vierde eindigden. Een dag later turnden ze een knappe balansroutine wat hen een plaats deed opschuiven. De derde plaats zouden ze ook op de finaledag niet meer afgegeven. Het beloftevolle trio haalde met 86.333 punten brons na de teams van Rusland (87.400) en Wit-Rusland (86.333).

Ook bij de senioren kregen we een Belgisch team op het podium. Eloïse Vanstaen, Corinne Van Hombeeck en Maaike Croket (Ambitious Pro Gymnastics) plaatsten zich na de eerste wedstrijddag met een prima tempo-oefening op de tweede plaats na Rusland. Ze veroverden de zilveren medaille met 86.042 punten.

Griet Allaert

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...