Witte helden overspoelen Deinze op dag van de verpleegkunde

Woensdag 12 mei – 9u30 tot 13u30

De leden van de actiegroep ‘Niet voor watjes’ zetten een grootse actie op om het verpleegkundig beroep te promoten. Op woensdag 12 mei, de dag van de verpleegkunde, zal het straatbeeld in Deinze wit kleuren. Gadgets, informatie en een uitgebreide website zijn de strijdmiddelen. De campagne ‘Niet voor watjes’ is een samenwerkingsverband tussen heel wat Oost-Vlaamse scholen, organisaties, ziekenhuizen, woonzorgcentra en andere zorginstellingen. De samenwerking startte in 2002 met 22 partners. Ondertussen zijn er partners bijgekomen, maar de doelstellingen blijven dezelfde.

‘Niet voor watjes’ wil niet enkel een positief beeld naar voor schuiven over het verpleegkundig beroep, maar ook de algemene kennis verruimen over verpleegkunde bij jongeren. Bovendien zou deze positieve beeldvorming en de ruimere kennis moeten resulteren in een grotere instroom in zowel de zorginstellingen als in de opleidingen verpleegkunde in de scholen. De website www.verplegenisnietvoorwatjes.be is hierbij een handige tool, maar deze actie moet ervoor zorgen dat de aandacht niet verslapt.

Woensdag 12 mei, de dag van de verpleegkunde, is het uitgelezen moment om de campagne nieuw leven in te blazen. Op heel wat plaatsen in Deinze, Gent en Aalter zullen verpleegkundigen, tewerkgesteld bij verschillende partners, gadgets en informatie uitdelen aan geïnteresseerden.

Het Sint-Vincentiusziekenhuis, het Wit-Gele Kruis van Deinze en het Woon- en Zorgcentrum Sint-Vincentius zetten hiervoor zelfs samen een speciale stand op, op de markt van Deinze naast de kerk. Met de medewerking van alle scholen van Deinze worden de leerlingen van het laatste en het voorlaatste jaar uitgenodigd om op deze informatiestand langs te komen. Daar kunnen ze niet alleen leren reanimeren of een bloeddruk meten, maar zal iedereen heel wat praktische informatie krijgen. Ze zullen die trouwens ook zelf kunnen opzoeken op de aanwezige pc’s.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...