Kunstroute Leiestreek

Kunstroute  ‘LEIESTREEK’ van zondag 4 juli t.e.m. zondag 29 augustus, een organisatie van vzw.ont-dekking-s-rijzen i.s.m. toerisme leiestreek.

In het Vakantiecentrum “De Ceder” in Astene bij Deinze is werk van de 25 deelnemende kunstenaars te zien.

Dat de Leiestreek een buitengewoon creatieve en kunstzinnige regio is, dat mag wel duidelijk zijn. Naast enkele internationale bekende namen uit de hedendaagse kunstwereld die een onuitwisbare band met de regio hebben zoals bijvoorbeeld Roger Raveel, Wim Delvoye, David Claerbout en Arne Quinze, zijn er in de Leiestreek nog ontelbaar veel creatieve talenten.

Met de Kunstroute Leiestreek worden een aantal van die talenten in de kijker gezet. Hun werk is deze zomer te zien op maar liefst 11 verschillende locaties verspreidt over 5 steden en gemeenten in de Leiestreek. De gekozen locaties zijn stuk voor stuk plaatsen waar anders geen hedendaagse kunst wordt getoond. Zo kunnen de bezoekers van de Kunstroute deze zomer blijven genieten van de rijke collecties en tentoonstellingen die de verschillende musea en kunsthuizen die de regio rijk is. Aan deze eerste editie van de Kunstroute Leiestreek nemen maar liefst 25 hedendaagse kunstenaars deel. Hun werk is onderling erg verschillend en verrassend. De gebruikte vormentaal, motieven en gebruikte materialen getuigen van een uitzonderlijke creativiteit en een bijzondere kijk op de wereld.

Meer informatie en de volledige informatiebrochure is te vinden op de website over de Kunstroute Leiestreek.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...