Bachte doet het terug met “Feest op het plein”

In het weekend van vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 september is Bachte (Deinze) terug in de ban van Feest op het plein, op en rond het pleintje aan de kerk zal het terug bruisen van de activiteiten.

Er zijn verschillende blikvangers oa. de kinder- en knuffeldierwijding door Pastoor Standaert, de verklede parochianenkoers, een eerbetoon aan Jan Filliers, Cocktailwedstrijd “Memorial Jan Filliers” en zoveel meer.

Meer info kan je vinden op hun webstek http://www.feestophetplein.be of klik op lees meer


Vrijdag prijskaarting bieden in Taverne ’t Bachtenaerke om 20u.

Op zaterdag start van de boeken- audio – en rommelmarkt  van 9 tot 17u.

De namiddag een bloemschikwedstrijd met als thema: “Hortensia als blikvanger “ .

Ieder maakt met eigen materiaal zijn creatie die hij na afloop meeneemt met de garantie op een prijs, die varieert van etentjes bij de plaatselijke horeca tot naturaprijzen of waardebonnen.

De sportievelingen schrijven zich in voor de fietstocht met verrassingsstops om en rond Bachte. Vanaf 19u verzorgd  Moony Tunes  muziek uit de “Golden Sixties”. Nostalgie voor velen en  aangenaam vertoeven tot Enge Hosen het overneemt en de tent op zijn kop zet met de klassiekers die zij op een eigenzinnige manier naar voor brengen.

Zondag start de dag ingetogen om 9u30 met de hoogmis ter nagedachtenis aan Jan Filliers.

Om 11u30  kinder – en knuffeldierenwijding door E.H.Pastoor Standaert  … een uniek gebeuren in de regio van bij het begin.

Deelnemers aan de cocktailwedstrijd “ Memorial Jan Filliers”  kunnen een zelfgemaakte cocktail binnen brengen die minstens één Filliersproduct moet bevatten. Het recept onder gesloten omslag samen met de cocktail van minstens een halve liter wordt binnengebracht waarna een jury van fijnproevers onder leiding van een afgevaardigde van de stokerij Filliers

de winnaars zal bekend maken. Etentjes te winnen bij de plaatselijke horeca en elke deelnemer is verzekerd van een fles Filliers geschonken door de stokerij.

BBQ van 12u30 tot 15u en de ganse kermis oesters, zalm, broodje worst, champagne, cava, een frisse pint of een frisdrank alles kan.

Bij mooi weer zorgt de Culturele Kring Dutry voor een Place du Tertre met kunstenaars aan het werk. Een pastis of een picon maakt de Franse sfeer kompleet.

Zondag Blik- Dooze in de namiddag,  de avond wordt afgesloten met Azdamme, een traditie geworden in Bachte die door velen gesmaakt wordt.

Maandag is Brasserie ’t Lusthof de place to be voor  de “Verklede Parochianenkoers”.

Een ludieke koers voor groot en minder groot, een lust voor het oog en ontspanning troef .

Wie er eens geweest is wil er zeker opnieuw bij zijn…men kijkt al uit naar de volgende editie.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...