Gemeenteraad 26.8.2010 Mondelinge vraag OpenVLD

OpenVLD gemeenteraadslid Yannic Demeyer vroeg deze week aan het college om tegen de volgende gemeenteraad van 26.8.2010 overleg te plegen met het Vlaams Gewest in verband met de verkeersoverlast die Deinze treft in geval van zware verkeersongevallen op de E17.

‘Incidenten zoals dinsdagnacht 27/7 en 2/8/2010 zijn geen primeurs meer. Telkens er zich op de E17 een zwaar ongeval voordoet deelt Deinze, zoals mijn collega Bruno Dhaenens eerder via de pers al verwoordde,  mee in de brokken.  Dit alles heeft deels te maken met het feit dat in Kruishoutem zwaar verkeer uit de dorpskern bant en dus geen deel uitmaakt van een omleiding plan, bepaald door het Vlaams Gewest.

Het lijkt ons niet aanvaardbaar, dat Deinze grotendeels de meeste lasten moet dragen van zware verkeersongevallen. Deinze heeft al te kampen met verkeersoverlast in normale omstandigheden en onze stad wordt steeds belangrijker economisch gezien. En voor alles is Deinze een scholenstad.

Het is volgens onze fractie noodzakelijk dit mobiliteitsprobleem aan te pakken. Zoals dit vaak het geval is bij mobiliteitsproblemen, kan het maar gebeuren door af te stemmen met andere overheden.

Aan het schepencollege wordt concreet gevraagd te overleggen met het Agentschap Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen, Peter De Backer, om een omleiding scenario uit te werken waarbij Deinze deels gespaard wordt van alle verkeersoverlast en/of waarbij ook Kruishoutem geïntegreerd wordt,  zij het misschien enkel voor personenwagens.’

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...