Deinzenaar Johan Dhondt wordt voorzitter van het college van regeringscommissarissen

Op 22 september 2010 heeft het college van regeringscommissarissen bij de universiteiten en de hogescholen unaniem beslist Deinzenaar Johan Dhondt aan te stellen als voorzitter van het college. Deze aanstelling gaat in op 1 januari 2011.

Johan Dhondt

Johan Dhondt volgt huidig voorzitter Paul Cottenie, commissaris-coördinator bij de hogescholen, op. Paul Cottenie gaat na een veertigjarige en rijkgevulde loopbaan in het hoger onderwijs, op 1 januari 2011 op pensioen.

Het college van regeringscommissarissen werd bij decreet ingesteld en is bevoegd voor een aantal belangrijke aangelegenheden. Het college is onder meer bevoegd voor de verdeling van de financiële middelen waarover de regeringscommissarissen beschikken, voor de personeelsaangelegenheden van de commissariaten en voor de coherente interpretatie van de regelgeving inzake de universiteiten en de hogescholen.

Dhondt (56 jaar) is sinds 1 december 2006 regeringscommissaris. In die hoedanigheid is hij belast met het toezicht op, onder meer, de Vrije Universiteit Brussel, het Universitair Ziekenhuis Brussel en de Universitaire Associatie Brussel.

Johan Dhondt is er van overtuigd dat het college, naast zijn decretale opdrachten, bij de fundamentele hervorming waarmee het Vlaamse hoger onderwijs wordt geconfronteerd, een essentiële rol kan spelen. Het heeft daarvoor de nodige expertise en ervaring zeker in huis.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...