Dag van de Kringwinkel ook in Deinze

Op zaterdag 23 oktober 2010 zetten alle Vlaamse Kringwinkels de deuren open. Een prima gelegenheid om er op schattenjacht te gaan en te ontdekken dat afgedankte gebruiksgoederen niet per se op de afvalberg thuishoren. Tweedehandswinkels? De Kringwinkels zijn meer dan zomaar tweedehandswinkels. Zowel milieudoelstellingen als sociale doelstellingen staan centraal: ze verkleinen de afvalberg door gebruiksgoederen in kringloop te houden en grondstoffen te recycleren; ze bieden tewerkstelling aan laaggeschoolden en langdurig werklozen; ze verhogen de koopkracht van personen die het financieel moeilijk hebben door het aanbieden van bruikbare goederen tegen voor hen betaalbare prijzen; ze zorgen voor sensibilisatie en een stijgend milieubewustzijn onder de bevolking.

Met die gedachte in het achterhoofd ondersteunt de Provincie Oost-Vlaanderen sinds 1998 de 11 kringloopcentra (met 30 winkels) die actief zijn in Oost-Vlaanderen.

In de Kringloop winkel in Deinze zijn tussen 10u en 17u volgende activiteiten
Brocantemarkt • Stockverkoop • Kinderanimatie en schminkstand • Gentmade accesoires zijn nu ook te koop in Deinze! • Livemuziek

Slachthuisstraat 18, 9800 Deinze

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...