Liberale vrouwen Deinze worden fashionista’s en schoenenfreaks

Op zaterdag 6 november organiseren de Liberale Vrouwen van Deinze een bezoek aan het schoenenmuseum in Kruishoutem ‘Shoes Or No Shoes’ (SONS).

Wiliam Habraken toont er zijn indrukwekkende verzameling : 2.100 paar sandalen, laarzen en klompen, 200 designparen en honderden atelierschoenen van kunstenaars.  Ook geisha schoentjes, masaï sandalen en Nederlandse klompen en laarzen van de generaals van Napoleon zijn er te bezichtigen. Naast de etnografische en de moderne collectie, zullen ook liefhebbers van design hun gading vinden in de omvangrijke collectie unieke exemplaren van ’s werelds meest bekende schoenenontwerpers.

Na deze oogstrelende beleving is het tijd voor iets lekkers en brengen de dames een bezoek aan de kruidenkwekerij Christian Claus, vlakbij het museum.

Tijdens het bezoek wordt op een eenvoudig manier toegelicht welke kruiden op welke manier culinair gebruikt kunnen worden ter bevordering van ons algemeen welzijn.  De gids geef ook informatie over de rol van kruiden bij lichaamsverzorging en hoe ze best in de tuin kunnen aangeplant worden.

Praktisch: Verzamelen om 13.30u aan de Rheinbachparking in Deinze (aan Brughuisje) en rijden met eigen vervoer naar Kruishoutem (of om 13.45u op de parking aan de kerk in Kruishoutem). Prijs (ter plaatse te betalen) : €8 voor leden en €10 voor niet leden. Graag vooraf telefonisch inschrijven bij Régine Goemaere op 09.388.52.66 voor 1.11.2010

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...