Dag van de natuur op zaterdag 20 november te Deinze

Vele helpende handen welkom in Bisdonkstraat te Machelen

Dag van de natuur Deinze

Ter gelegenheid van de ‘Dag van de Natuur’ zijn alle helpende handen welkom in Machelen. Milieufront Omer Wattez en JNM Leievallei en Natuurpunt Deinze plus organiseren immers op zaterdag 20 november 2010 beheerswerken in het natuurgebied aan de Bisdonkstraat. Op deze plek was er tot de Tweede Wereldoorlog een heide- en bosgebied. De gronden werden nadien omgevormd tot akkers, maar de tussenliggende paden hebben toch een hoge natuurwaarde kunnen behouden. Diverse zeldzame plantensoorten als stijve ogentroost, fraai hertshooi, echt duizendguldenkruid en struikheide zijn hier nog te vinden. Voor het behoud van deze soorten is het belangrijk dat de bermen beperkt gemaaid worden en dat de opslag van bramen en wilgen weggehaald worden. Deze beheerswerken gebeuren in overleg en met ondersteuning van het gemeentebestuur van Zulte.

Dag van de natuur Deinze

Er wordt om 14 u verzameld aan de hoek Bisdonkstraat – Stokstormestraat, net aan de grens met Petegem-Deinze. Deelnemers dragen best werkhandschoenen en brengen een snoeischaar, takkenschaar of spade mee. Op het einde van de namiddag wordt een hapje en drankje voorzien. Het einde is voorzien om 17 u.

Info: Wim Bracke, 09 380 01 03 – [email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...