De stadsdichter uit Deinze trakteert

In januari is er Vlaanderen en Nederland opnieuw Gedichtendag, met dit jaar als thema ‘Nacht’. Je kan op 27 november de nacht ingaan met poëzie, gebracht door Martin Carrette, onze stadsdichter, en enkele collega-dichters. Tijdens “De stadsdichter trakteert”, een samenwerking tussen de stad Deinze en Cultuurschok vzw, kan je genieten van hun teksten, maar je kan ook zelf het publiek trakteren op een eigen gedicht of op één van je lievelingsgedichten.

Wil je ook zelf een rondje poëzie geven, bezorg dan je naam en het gedicht van jouw keuze aan de stedelijke cultuurdienst. De zelf geschreven gedichten zullen uitgedeeld worden aan de aanwezige poëzieliefhebbers. Een drankje zal uiteraard niet ontbreken, want kunst kan niet droog zijn.

Op “De stadsdichter trakteert” lanceert Martin Carrette de eerste van een reeks van vier postkaarten onder de titel “Stadsge z d icht”. In 2011 zal in Deinze viermaal een kaart verdeeld worden met een nieuw stadsgedicht van Martin Carrette en een originele stadsgezicht met foto’s van Ive Steyaert. Wie de eerste “Stadsge z d icht”-kaart niet wil missen, kan er eentje krijgen tijdens de poëzienacht op 27 januari.

Geniet van poëzie – Breng zelf een eigen of een lievelingsgedicht 
donderdag 27 januari 2011 om 20 u. – Café Kimana, Kalkhofstraat 6 te Deinze

Info & Inschrijvingen: stedelijke cultuurdienst, 09 381 95 10, [email protected]

http://www.deinze.be/stadsdichter – Info: Cultuurschok vzw

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...