Fairtrade in Deceder

Vakantiecentrum DeCeder kiest bewust voor Oxfam Fairtrade producten. Vanaf begin januari kan je op de barkaart van de Taverne van het Vakantiecentrum DeCeder een assortiment van Oxfam Fairtrade producten terugvinden.  In eerste plaats de koffie natuurlijk maar ook een assortiment van fruitsappen en de wijnen komen uit het Oxfam Fairtrade assortiment. Midden januari verschijnt er ook een assortiment fairtradesnacks in de snoepautomaat van het vakantiecentrum om ook bij de jongeren het bewust kiezen voor fair trade te stimuleren.

DeCeder wil hiermee een positief signaal geven aan al zijn bezoekers dat het gamma fairtradeproducten niet enkel aandacht verdient omwille van zijn engagement tov de derde wereldproblematiek maar wij willen ook aantonen dat deze producten kwalitatief zeker hun mannetje kunnen staan binnen het klassieke assortiment van een doorsnee barkaart.

Oxfam Fairtrade koopt producten van georganiseerde kleine of middelgrote producentengroepen in het Zuiden en betaalt hen een eerlijke prijs, die meestal hoger is dan de marktprijs. Dit garandeert de producenten een waardig inkomen. Daar bovenop betaalt Oxfam Fairtrade een fairtradepremie, die de producenten kunnen investeren in betere landbouwtechnieken, productontwikkeling, training en opleiding, gezondheidszorg, huisvesting en infrastructuur.

Kiezen voor Oxfam Fairtrade producten betekent een beter leven creëren voor duizenden gezinnen in het Zuiden.

Vakantiecentrum DeCeder vzw is gelegen in de Parijsestraat , 34 , 9800 Deinze, 09-381.58.85, www.deceder.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...