Snelheidsbeperking voor Moerstraat is er

Sint-Martens-Leerne – Deinze. “Het verkeer moet trager rijden in de Moerstraat”, dat was het motto van de brief die de raadsleden Yannic Demeyer en Steven Van de Putte eind 2010 aan het college van de stad Deinze richtten. De raadsleden trokken toen aan de alarmbel wegens de slechte staat van de weg. De maximum toegelaten snelheid van 90 km per uur was lang niet meer in verhouding tot de draagkracht van de weg.

De Open VLD – mandatarissen kreeg de steun van burgemeester Jacques De Ruyck die prompt onderhandelingen aanknoopte met de collega – burgervaders van Gent en Nevele. Het driepartijenoverleg leverde het compromis van 70 km per uur op. De verkeerscommissie heeft dit compromis in haar zitting van 16 februari 2011 aanvaard, na een grondig debat waarin ook mogelijke alternatieven werden besproken. “De andere voorstellen (éénrichtingsverkeer, afsluiten van de weg, uitgezonderd plaatselijk verkeer) zullen de verkeersdruk dan verhogen in de aanpalende wegen of zijn amper handhaafbaar, en worden daardoor niet weerhouden.”

Raadsleden Yannic De Meyer en Steven Van de Putte zijn blij dat hun eigen voorstel om de snelheid aan te passen nu groen licht heeft gekregen van burgemeesters en verkeerscommissie. Gisteren 24/3/2011 is het punt op de gemeenteraad in Deinze goedgekeurd. “We verwachten dat het punt nu snel op de gemeenteraden van Gent en Nevele ook goedgekeurd wordt”.

De heraanleg van de Moerstraat komt ondertussen dichterbij, maar de uitvoering is ondermeer gekoppeld aan rioleringswerken op het grondgebied van Nevele. “Naar verluidt zou de TMVW bezig zijn met de aanstelling van het studiebureau voor de wegenis- en rioleringswerken”, weten de raadsleden.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...