World Cup 15 tem 17 april – 6e plaats voor Sportac Topsportteam Sanne-Lara-Camille

Van 15 tot en met 17 april organiseerde de GymFed i.s.m. APG de World Cup ACRO 2011 in Puurs. We kunnen alvast terugblikken op een geslaagd tornooi met heel wat topprestaties. Er werd aan deze wedstrijd deelgenomen door 68 gymnasten uit 11 verschillende landen. België was vertegenwoordigd door het sportac-trio Sanne Van Overberghe, Lara Schollier en Camille Van Betsbrugge.

Donderdag 14 april brachten ze hun eerste oefening: balans. Door een zenuwachtige start kwamen ze ongelukkig ten val tijdens hun eerste deel. Maar het trio herpakt zich onmiddellijk en kon sterk eindigen met een score van 26.420 punten. Op vrijdag 15 april bracht het Belgische trio een heel knappe tempo-oefening die hen 28.551 punten opleverde. Met deze score behaalde ze de eerste plaats in de ranking (balans + tempo) en konden ze vol goeie moed uitkijken naar de finale.

Tijdens de finale starten alle formaties terug vanaf nul. Lara, Camille en Sanne straalden alvast voor eigen publiek! Hun eerste balansdeel was OK. Ook de eerste temporeeks verliep nagenoeg foutloos. In het 2de balansdeel ging het jammer genoeg mis. De meisjes turnden verder een mooie oefening die beloond werd met een geweldig applaus van het publiek. Ze eindigden op een 6e plaats.

Flanders International ACRO cup

De World Cup was gekoppeld aan de FIAC (15 tem 17 april), waaraan ook juniores en beloftes konden deelnemen. De Sportac-teams deden hun uiterste best. Het internationaal gezelschap was van heel hoog niveau en de strijd om een medaille was zwaar.

In de categorie Age Group namen 2 jonge Sportac teams deel. Het duo Jade De Ketelaere en Lore Vanden Berghe behaalden de 11e plaats. Mathilde Bruynooghe en Laurent de Ganck misten net de medaille, maar werden knap 4e.

Bij de juniores groepen werd de gouden medaille gewonnen door ons topsporttrio Julie Van Gelder, Ineke Van Schoor en Laure Maes (APG-Wild Gym-Zeestern Immaculata). Zij behaalden tijdens de finale een mooie score van 28.500 punten. Het Sportac-trio Laura Van Torhaut, Iris Snel en Marlies Hoornaert mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen. Zij behaalden in de finale slechts 0.350 punten minder dan het topsporttrio. De bronzen medaille werd in beslag genomen door Laura Burgon, Elise Matthews en Anne-Marie Seabourne uit Groot Brittannië (27.750)

Ook bij de juniores meisjesparen mocht een topsportformatie de gouden medaille in ontvangst nemen en ging het zilver naar een duo van Sportac Deinze. Nikki Snel en Eline De Smedt (Sportac Deinze en MBK-Gym) behaalde de gouden medaille met 28.300 punten. Everaert Maite Laura-emirode Rasemont namen met een score van 27.550 punten de zilveren medaille mee naar huis.

Bij de juniores mixed pair werd de zilveren medaille gewonnen door Laure De Pryck en Nicolas Vleeshouwers (Sportac Deinze) (28.100). De gouden medaille werd hier gewonnen door een formatie uit USA.

Camille Van Betsbrugge

Nikki Snel - Eline De Smed (1ste plaats) - Laura-Emirode Rasemont - Maité Everaert (2e plaats)

Nikki Snel – Eline De Smed (1ste plaats) – Laura-Emirode Rasemont – Maité Everaert (2e plaats)