Toerisme Oost-Vlaanderen organiseert culturele avondwandelingen in de Leiestreek

In aanloop van de inhuldiging  van de  Roger  Raveel wandelroute midden juli organiseert Toerisme Oost-Vlaanderen vier wandelavonden in de Leiestreek. Telkens op vrijdagavond kan je met een gids een stukje van de regio gaan verkennen en een kasteel, museum of andere bezienswaardigheid bezoeken.

Op 15 juli  – de 90ste verjaardag van kunstenaar Roger Raveel  – lanceert Toerisme Oost-Vlaanderen de nieuwe Raveelroute. Deze bewegwijzerde wandelroute van 3,5 km geeft een beeld van het leven en het werk van Raveel, één van onze belangrijkste kunstenaars van na de Tweede Wereldoorlog, en brengt wandelaars daarnaast ook langs unieke plekjes natuur in Machelen aan de Leie.  In aanloop van de feestelijke lancering kan je vanaf eind juni deelnemen aan vier kunstzinnige avondwandelingen in de regio, dit telkens op vrijdagavond en telkens in twee ‘shifts’. Tijdens de wandelingen wordt  telkens  een stukje afgelegd van een bestaande wandelroute van Toerisme Oost-Vlaanderen, met als afsluiter de Raveel wandelroute.

Roger Raveel
Foto: Rogerraveel.be

De wandelkalender ziet er als volgt uit:

Vrijdag 24 juni
Stukje Gust De Smet Wandelroute + Museum Dhondt-Dhaenens + Deurle
Vertrek: Museum Dhondt-Dhaenens, Museumlaan 14, 9831 Deurle
Bezoek aan het Museum Dhondt-Dhaenens en het kunstenaarsdorp Deurle. 
Onderweg wordt een stop gehouden aan domein De Spoelberg.

Vrijdag 1 juli
Stukje Ooidonk Wandelroute + Kasteel Ooidonk
Vertrek: Kasteel Ooidonk, Ooidonkdreef 9, 9800 Deinze
Bezoek aan Kasteel Ooidonk. Onderweg wordt een stop gehouden aan Maaigemdijk.

Vrijdag 8 juli
Stukje Albijn van den Abeele Wandelroute + Kerkje Sint-Martens-Latem + TempelhofVertrek: Gemeentelijke Sporthal, Hoge Heirweg 64, 9830 Sint-Martens-Latem
Bezoek aan Latem dorp met o.m. het Tempelhof en de begraafplaats. Onderweg wordt er een stop gehouden aan de aanlegsteiger.

Vrijdag 15 juli
Stukje nieuwe Roger Raveel Wandelroute + Museum Roger Raveel
Vertrek: Roger Raveelmuseum, Gildestraat 2-8, 9870 Machelen-aan-de-Leie (Zulte)
Bezoek aan het Roger Raveelmuseum en Machelen dorp. Onderweg wordt een stop voorzien op het Leieplein.

Praktische info
Prijs per gegidste wandeling: €5, €3 voor kinderen t/m12 jaar. Kinderen < 3 jaar: gratis. Inbegrepen in de prijs: gids voor geleide wandeling + 1 wandelroute per boeking + toegang tot een museum, kasteel of andere bezienswaardigheid + een drankje en een hapje onderweg. De wandelingen starten om 18u (einde 20u30) en 19u30 (einde 22u), telkens in 3 groepen van 25 personen. Op voorhand inschrijven is verplicht! Reserveren kan via www.toerisme-leiestreek.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...