OCMW Deinze: Sp.a Deinze wil de wachttijd voor de poetsdienst drastisch inkorten

Tijdens de zitting van de OCMW-raad van 7 juni 2011 heeft Sp.a – raadslid Johan Dhondt een pleidooi gehouden voor een drastische inkorting van de wachttijden voor de poetsdienst. De wachttijd is de tijd die verstrijkt tussen de aanvraag van een potentiële cliënt en de eerste gepresteerde poetsbeurt.

Naar aanleiding van het jaarverslag over 2010 is gebleken dat de gemiddelde wachttijd in 2010 is opgelopen tot zo maar even 124 dagen. In vergelijking met 2009 is dit een stijging van gemiddeld 26 dagen. De werkdruk op de personeelsleden van de poetsdienst is bovendien erg groot.

Het totaal aantal poetsbeurten is in 2010 gedaald tot 7.078, terwijl er in 2009 nog 7.626 poetsbeurten werden gepresteerd. De inkomsten van de poetsdienst zijn in 2010 dan ook afgenomen tot 208.603 euro, wat 15.903 euro minder is dan in 2009.

De Sp.a Deinze vindt deze stijging van de wachttijden onaanvaardbaar.

De thuisdiensten, namelijk de maaltijdendienst en de poetsdienst, behoren volgens de Sp.a immers tot de kernopdrachten van het OCMW Deinze. Het OCMW moet dan ook in deze diensten voldoende investeren zodat de Deinse bevolking kan blijven rekenen op een kwaliteitsvolle, betaalbare dienstverlening binnen een redelijke termijn.

Johan Dhondt heeft er dan ook op aangedrongen onmiddellijk werk te maken van bijkomende aanwervingen van poetsvrouwen om aan de vele aanvragen tijdig tegemoet te kunnen komen. Op die manier zal ook de werkdruk afnemen. De meerkosten zullen uiteraard grotendeels gecompenseerd worden door de bijkomende ontvangsten, aangezien het aantal poetsbeurten uiteraard opnieuw zal toenemen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...