Schoenen Torfs zoekt 40 nieuwe collega’s via ‘Start To Work’-party’s dit ook te Deinze

Alternatieve rekruteringsmethode met echte Schoenen Torfs allure doet nieuwe wind door sollicitatieproces waaien

Sint-Niklaas, juni 2011 – Op woensdag 22 juni en maandag 27 juni gaan in de Schoenen Torfs winkels van Mechelen en Deinze vanaf 18.30u de eerste ‘Start to work’-party’s door. Deze alternatieve rekruteringsmethode bestaat uit workshops die als doel hebben om de kandidaten te laten inzien waarom werken bij Schoenen Torfs zo verschillend is. Daarnaast is het ook de bedoeling om in te zoomen op de ambities, wensen en verwachtingen van de kandidaten. De ‘Start to work’-party’s zijn een initiatief van de ‘Beste Werkgever 2011’ om 40 vacatures gaande van assistent-winkelmanager tot verkoopmedewerker binnen Schoenen Torfs in te vullen.

Het familiebedrijf uit Sint-Niklaas met een passie voor schoenen staat niet stil. Momenteel telt het winkelnetwerk van Schoenen Torfs 62 winkels en zetten maar liefst 520 medewerkers zich elke dag in om het bedrijf nog meer te doen groeien en bloeien. In het najaar staan er nog een aantal winkelopeningen op de planning. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de HR-afdeling van Schoenen Torfs op volle toeren draait en constant op zoek is naar innovatieve manieren zoals de ‘Start to work’-party’s om nieuwe medewerkers te vinden.

De ‘Start to work’-party’s zijn doordrongen van het Schoenen Torfs-DNA. Het programma van beide avonden bestaat uit drie workshops die de deelnemers in carrouselvorm doorlopen. Twee Torfsmedewerkers getuigen tijdens de eerste workshop over hoe zij het werken bij Schoenen Torfs dagdagelijks ervaren, met voldoende ruimte voor vragen van het publiek. In de tweede workshop gaat het HR-team samen met andere collega’s door middel van een speeddate na of er een ‘magische klik’ is tussen beide partijen.

Voor de derde workshop doet Schoenen Torfs beroep op Kirsten Ujvari van reputatiebureau Verbeeck + Ujvari. Onder het motto ‘de juiste uitstraling is een boost voor je zelfvertrouwen’, nodigt zij de deelnemers uit om op zoek te gaan naar de vertaling van hun unieke authentieke waarden in hun kleding en lichaamstaal.

Els Van Keymeulen, HR-Manager bij Schoenen Torfs licht toe: “ We hebben voor de ‘Start to work’-party’s gekozen omdat het een nieuwe rekruteringsmethode is die afwijkt van de traditionele sollicitatiegesprekken. Zo krijgen de leden van het Schoenen Torfs-team en de potentiële nieuwe collega’s de kans om elkaar in een informele context te ontmoeten, een mensgerichte aanpak die volledig bij Schoenen Torfs past. Daarnaast willen we de deelnemers gewoon een leuke, leerrijke avond aanbieden. Dat deze party’s bovendien tijdsefficiënt zijn, is mooi meegenomen. Ook qua communicatie zijn we van het traditionele pad afgeweken. We hebben er namelijk voor gekozen om de ‘Start to work’-party’s aan te kondigen in Flair en in Libelle in plaats van de voor de hand liggende HR-bladen ”.

De ‘Start to work’-party’s richten zich niet tot één bepaalde doelgroep. Schoenen Torfs is voornamelijk op zoek naar enthousiaste, vriendelijke, dynamische medewerkers die houden van mode, verkoop en die graag werken met mensen. Geïnteresseerden moeten zich haasten om in te schrijven via www.Torfs.be. De plaatsen zijn beperkt!

‘Start to work’-party’s Schoenen Torfs 27 juni 2011 vanaf 18u30 – Schoenen Torfs Deinze, Dorpstraat 100 (Astene)

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...