Premier Leterme veilt das voor ondernemers in het Zuiden. UNIZO en haar ontwikkelingspartner Trias organiseren een grootschalige veiling ten voordele van kleine ondernemers in ontwikkelingslanden.

Unizo Deinze één van de stuwende krachten achter het initiatief 'Unizo veilt voor Trias'

Ondernemers over heel Vlaanderen schenken op donderdag 9 juni en zaterdag 11 juni goederen ten voordele van kleine ondernemers in ontwikkelingslanden. Ook eerste minister Yves Leterme verleent zijn steun aan dit project en schenkt een bordeaux das die hij droeg tijdens het Europees Voorzitterschap (zie foto). “We zijn een land van gedreven ondernemers,” reageert Premier Leterme. “Dat UNIZO en Trias ondernemers stimuleren om die kennis te delen met mensen in het Zuiden, moedig ik ten zeerste aan. Ondernemers zijn immers overal ter wereld de basis van de economische welvaart.” UNIZO veilt al deze goederen, inclusief de das van Premier Leterme, online op www.vlavem.be tussen 13 en 22 juni. De opbrengst gaat via Trias, UNIZO’s structurele partner voor ontwikkelingsamenwerking, naar ondernemers in het zuiden.

Met deze veiling wil UNIZO haar solidariteit met én het belang van kleine ondernemers over de hele wereld benadrukken. Ondernemers en sympathisanten met goederen die ze zelf niet meer kunnen gebruiken, kunnen deze schenken aan UNIZO en Trias. De opbrengst ervan gaat naar structurele hulp voor ondernemers in het Zuiden. “Door kennisdeling investeert Trias in de mensen zelf, een uiterst waardevolle vorm van ontwikkelingssamenwerking,” vult UNIZO-topman Karel Van Eetvelt aan. “Ondernemers zijn overal, ook in de ontwikkelingslanden, de motor van de economie.”

De veiling praktisch

Ondernemers en sympathisanten kunnen goederen binnenbrengen op 9 en 11 juni op de site Colle, Gaversesteenweg 54, 9800 Deinze. De veiling loopt online van maandag 13 juni tot 22 juni op www.vlavem.com. Op 18 juni is er ook een kijkdag voorzien tussen 9u en 12u. Tijdens de slothappening op woensdag 29 juni om 19u30 op de site van de veiling wordt de opbrengst van de veiling plechtig overhandigd aan Trias.

Meer info http://www.unizoveiltvoortrias.be

Delen op: