Deinze stadshal

Mooi artikel van de stadshal van Deinze op de website van de archeologische dienst Kale Leie.

Voorafgaand aan de geplande heraanleg van het Kerkplein, de Leiedam en de Markt ging in de zomer van 2009 in het stadscentrum van Deinze een intensieve archeologische campagne van start. Hierbij werd in eerste instantie de aard en de omvang van het stedelijk bodemarchief op verschillende lokaties binnen de stadskern in kaart gebracht. Er werd ook nagegaan of de archeologisch waardevolle zones onder bedreiging staan door de geplande werken. Eerst werd bekeken of deze resten via aanpassingen in situ bewaard konden worden. Indien dit onmogelijk is, wordt er een opgraving uitgevoerd…

Lees verder hier http://www.deklad.be/deinze-stadshal-2010

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...