Kinderen Basisschool Erasmus zoenen zoevende ouders

In de gemeenteraad van 27.8.2011 staat een aanvullend verkeersreglement voor de Volhardingslaan op de agenda ter goedgekeuring.  Een deel van dit reglement gaat over de veiligheid van de meer dan 300 kinderen van de Basisschool Erasmus.

Kiss en ride strook en busstrook

In maart 2011 is de verwarrende verkeerssituatie in de schoolomgeving door gemeenteraadslid Yannic Demeyer (OpenVLD) aangekaart bij de stadsdiensten: ‘in juni ll.  is de situatie aan bod gekomen in de verkeerscommissie.  Inse is de verkeerssituatie op zich niet gewijzigd, waardoor de beslissing op bestuurlijk vlak misschien niet spectaculair lijkt.  Maar onduidelijke en verouderde signalisatie is minstens even erg als geen signalisatie.  De ouders wisten niet goed meer waar te parkeren, met het gevolg dat er soms ongewild fout werd geparkeerd en dat de schoolbus soms genoodzaakt was om even om te rijden of zelfs op de drukke rijbaan te stoppen.  Dit was ontoelaatbaar voor de veiligheid van de kinderen en daarom ijverde ik  via contacten met Patrick Otten van de technische dienst en via Josée Lannoo en Dirk Janssens van de politie voor een duidelijke nieuwe en bijkomende signalisatie’.

Directrice Valerie Verstraeten juicht de beslissing toe: ‘onze school is gelegen op een zeer goed bereikbare, maar ook drukke weg, waardoor  extra verkeersveiligheid aangewezen is.  Het Vlaams gewest deed eerder al inspanningen met speciale lichtsignalisatie.  De inspanningen van de stad worden ten zeerste gewaardeerd.  We zullen zelf ook nog bijkomende inspanningen doen aan onze omheining, zodat alles helder is voor de ouders.  Met gezamenlijke inspanningen raakt men altijd verder’.

Links aan de ingang van de poort zal de parkeerstrook voorbehouden zijn voor de schoolbus met tijdsbeperking (van 8u tot 17u).  Rechts van de poort (tot aan de Legestraat) zal een parkeerverbod gelden, maar wordt uit- en instappen – en een zoen te geven! – toegelaten. De technische dienst zal de eerstkomende weken de werken uitvoeren,  de start van het nieuwe schooljaar zal waarschijnlijk niet meer mogelijk zijn.

Info: Yannic Demeyer – 0497.480.657, Valerie Verstraeten – 0478.20.13.52

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...