Stadsbosmarathon te Deinze

Op zaterdag 27 augustus de ganse dag activiteiten voor jong en oud in en rond het stadsbos!

Programma
6u30: DAUWTRIP gevolgd door ONTBIJT. Wij genieten van de vroegemorgendauw en wandelen o.l.v. de natuurgidsen Karel De Waele en Arsène Benootdoor het bos. Verzamelen aan ingang van De Ceder. Om 8u30 is er een ontbijt inDe Ceder. Vooraf inschrijven is verplicht. Kostprijs: 7,50 EUR voor volw., 3,50EUR voor kind. -12 j, 21 EUR voor gezinskaart. Storten op rek. 979-6158780-61 van Samenwerkings verband Stadsbos Deinze (aantal personen   vermelden)

10u: NATUURWANDELING  (ook op maat van de kinderen !) met speciale aandacht voor hommels, bijen en vlinders in het Komoptegenkankerbos met bezoek aan IMKER. Natuurgids: Wim Vercruysse. Verzamelen aan hoek Gampelaeredreef en Krekelstraat. Eindeomstreeks 12u00.

14U30u: GEZINSWANDELING . Wij verkennen de nieuwe paden in de omgeving van het Komoptegenkankerbos en hebben speciale aandacht het nieuwe bos en voor de natuur die zich herstelt. Natuurgidsen : Wim Bracke en  Jeroen Bossaer. Wij voorzien aangepaste wandeling voor de jonge gezinnen. Verzamelen aan hoek Gampelaeredreef en Krekelstraat. Einde omstreeks  17u00.

17u30: OPENING NATUURLEERPAD in het park van De Ceder. Verzamelen aan ingang De Ceder.

18u00-19U30u: KOUDE SCHOTEL MET FRIETJES in De Ceder. Jaarlijks etentje van Natuurpunt Deinze plus. Kostprijs: 15 EUR voor volw., 9 EUR voor kind. -12j (dessert inbegrepen, dranken niet).  Storten op  rek.979-4359750-90 van Natuurpunt Deinze plus  (aantal personen vermelden). Er is ook een grote tombola met mooie prijzen.

20u30u uitreiking van de prijzen van de  FOTOWEDSTRIJD van Natuurpunt Deinze plus. Bij goed weer op de binnenkoer van De Ceder.

21 u: FILM IN HET BOS: op een knusse plek in het park van De Ceder wordt een leuke jeugdfilm getoond. Inkomprijs: 1 EUR, kind. -12 j: 0,50 EUR (leden VBV gratis). Ism Vereniging voor Bos in Vlaanderen en Gezinsbond.

20-23 u: gezellig samenzijn met muzikale animatie (o.v.) op de binnenkoer van De Ceder

De ganse zomer lang: WANDEL- EN FIETSZOEKTOCHT DOORHEEN ASTENE EN HET STADSBOS met aandacht voor cultuur en natuur. Deze zoektocht loopt de ganse zomervakantie door. Info bij www.gezinsbondastene.be.

Organisatie: Samenwerkingsverband Stadsbos Deinze ism Natuurpunt Deinze plus

Meer info bij Wim Bracke (09 380 01 03), Eddy De Winter ([email protected]) of via www.stadsbosdeinze.be en www.deinzeplus.be.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...