Zelf wijn maken in Deinze?

Door de bijzonder gunstige weersomstandigheden belooft 2011 een uitstekend fruitjaar te worden en wacht ons hopelijk binnenkort een rijke oogst aan appelen, peren, pruimen, bessen, druiven …

Naargelang de beschikbare hoeveelheid kunnen wij deze vruchten onmiddellijk consumeren, inmaken of er confituur van bereiden. Maar ze lenen zich ook uitstekend tot de productie van heerlijke wijn. Wat wij hiervoor nodig hebben en hoe wij hierbij best tewerk gaan zal onze gastspreker, voorzitter van de Vlaamse Wijnmakersgilde Kortrijk, u uitgebreid vertellen tijdens onze volgende voordracht waartoe wij u graag uitnodigen.

 

Thema: Zelf wijn maken 
Plaats: zaal ‘Ter Leie’, Nieuwstraat 24 te Astene-Deinze 
Datum: zondag 4 september e.k. om 9.30 u
Spreker: dhr.  Philip Degezelle

De uiteenzetting ziet er in grote lijnen als volgt uit:
-bij de start: proevertje van een droge witte fruitwijn
-overzicht van de vruchten waarvan wijn kan gemaakt worden  
-eenvoudige uitleg over de uit te voeren metingen
-proevertje van een droge witte druivenwijn
-uitleg over hoe de wijn eigenlijk gemaakt wordt
-proevertje van een droge rode fruitwijn
-finale werkzaamheden om de wijn drinkklaar te maken
-afsluitend proevertje van een rode druivenwijn

Zoals gewoonlijk is er na de voordracht ruim gelegenheid tot het stellen van vragen met betrekking tot dit onderwerp en aanverwante materie. Wij zijn ervan overtuigd dat het een interessante uiteenzetting wordt en hopen u daar te mogen begroeten. Niet-leden betalen 2,00 EUR.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...