Hobbytentoonstelling KWB Machelen aan de Leie

Ter gelegenheid van het 65 jarig bestaan van KWB Machelen aan de Leie organiseert men een hobbytentoonstelling over niet alledaagse hobby’s.

Verschillende hobby’s zullen tentoongesteld worden waaronder een 15 meter lange stand “Oud speelgoed in de kijker” van de familie Van Assche. Er zullen onder andere antiek speelgoed uit hun collectie bewonderd kunnen worden. Zoals trapauto’s (Torck), kartonnen paarden (Beeusaert), soldaatjes in papier maché, schommelpaardjes, poppenkastpoppen en poppenkast van Kuifje, … en nog véél meer.

Naast het vele speelgoed zal men ook kennis kunnen maken met de restauratie van antieke trapauto’s. Hoeveel verschillende stappen er moeten doorlopen worden om een trapauto terug in zijn staat te krijgen zoals hij vroeger de speelgoedfabrikanten verliet.

Ook Henri Mestdag, gewezen werknemer van de firma Beeusaert (Deinze), zal er met veel trots zijn voetballertjes in lood tentoonstellen. Dit voetballertje is naar een origineel figuurtje dat de  firma Beeusaert in 1954 uitbracht. Hij zal er tevens uitleg geven hoe de vervaardiging van de kartonnen paarden en soldaatjes van de firma Beeusaert in der tijd precies in elkaar zat.

Dit alles gaat door op zaterdag 15 oktober (van 9u tot 20u) en zondag 16 oktober (van 13u tot 18u) in zaal Guldepoort (Dorpsstraat 46, 9870 Machelen aan de Leie) en is tevens gratis te bezichtigen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...