GroenRood vraagt aandacht voor mobiliteit en warme samenleving

Deze dagen valt er een nieuwsbrief van GroenRood in de brievenbus. Naast het voorstel voor het verminderen van de files op de N43 komende van Astene waarover wij eerder al berichtten, komt GroenRood ook terug op haar voorstel om Cambio in Deinze te introduceren.

Dirk Stroobandt: “Op onze enquête uit de vorige nieuwsbrief reageerden een tiental mensen dat ze lid zouden worden van Cambio autodelen als er in Deinze een standplaats zou zijn. Dat toont aan dat er wel degelijk een draagvlak voor is en dat het opstarten van Cambio nieuwe mensen over de brug kan halen om een eigen auto weg te doen en gebruik te maken van autodelen voor die enkele verplaatsingen waarvoor een auto moeilijk vervangen kan worden door andere vervoersmodi. Wij blijven proberen de stad ervan te overtuigen een contract met Cambio af te sluiten zodat autodelen in Deinze ook mogelijk wordt.”

Verder in de nieuwsbrief van GroenRood vinden we een opmerkelijk pleidooi om de Meulenstraat en de Kattestraat mee op te nemen in het stadsvernieuwingsproject.

Annick Verstraete: “De GroenRoodfractie dringt er op aan om ook de Meulenstraat en de Kattestraat te betrekken bij de stadsvernieuwing. Het zijn historische en industrieel archeologische sites in onze stadskern, waar de tijd hard heeft toegeslagen en die een nieuwe dynamiek verdienen. Wij mogen deze wijk in het hart van Deinze zeker niet vergeten.”

Dirk De Pestel: “Dit pleidooi past ook in onze oproep van Deinze een warme samenleving te maken. Dezelfde oproep staat eigenlijk ook in de meerjarenplanning van het OCMW (waar de titel ook verwijst naar een warm Deinze). Ondanks de vele inspanningen van het OCMW blijft het aantal mensen dat leeft van een leefloon helaas wel stijgen (113 in 2010) en ook schuld-hulpverlening was nooit zo nodig als nu (265 mensen in 2010). Dat zijn de hoogste cijfers sinds 2000! Wij vragen een doordacht en toekomstgericht beleid om hier een extra tandje bij te steken.”

Tot slot nodigt GroenRood iedereen ook uit op een filmvoorstelling.

Tony De Kimpe: “Wij zijn met  GroenRood bijzonder trots dat wij op 30 november de film ‘smakelijk eten’ in Deinze kunnen vertonen.  Tijdens een gezellige winteravond vertelt deze film ons het wonderlijke verhaal over waar ons eten vandaan komt.”

De film is een Nederlands-Belgische productie en gaat door in zaal Leiezicht op 30 november om 20 uur. Kaarten kunnen gekocht worden bij de raadsleden van GroenRood en kosten 5 euro, een drankje inbegrepen. Wij hopen heel wat geïnteresseerden te mogen verwelkomen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...