Sp.a Deinze investeert in mensen

2011 was een moeilijk politiek jaar. Niet alleen de federale onderhandelingen zorgden voor heel wat onrust, ook enkele lokale politieke beslissingen zorgden voor de nodige ambiance.

Het voorbije jaar voerde sp.a Deinze hard maar constructief oppositie.

Grote investeringen domineerden de voorbije jaren de politieke agenda in Deinze. Een snelle rekensom leert dat er op het einde van de lopende regeerperiode maar liefst 80 miljoen euro zal geïnvesteerd zijn. Een aantal investeringen zijn prioritair en kunnen op de steun van sp.a rekenen zoals o.m. de renovatie van de academies (+/- 18 miljoen euro), de komst van het cultureel centrum (met ondergrondse parking +/- 12 miljoen euro) en de renovatie van de Markt (+/- 4 miljoen euro). Andere investeringen zoals de komst van een nieuw administratief centrum ( +/-20 miljoen euro) en de bouw van een nieuw politiecommissariaat (+/- 9 miljoen euro) kregen geen steun van oppositiepartij sp.a.

“Onze grootste bezorgdheid is het financiële plaatje. Een stad moet investeren, maar een stad moet ook een langetermijnvisie nastreven en prioriteiten stellen. Er moet niet enkel gekozen worden voor prestigeprojecten, er moet ook voldoende aandacht geschonken worden aan het bestaande patrimonium en aan het onderhouden en vernieuwen van gemeentewegen, fiets- en voetpaden”, klinkt het bij sp.a.

sp.a Deinze is vooral bezorgd over de gevolgen die deze investeringen zullen hebben op de portefeuille van de Deinzenaren. “Een lege stadskas en een verhoogde schuldenlast zullen het gevolg zijn van de vele wilde plannen. sp.a vreest nog altijd dat deze investeringen zullen leiden tot belastingverhogingen. Hoe zullen deze enorme bedragen anders worden opgevangen?”.

Voorzitter sp.a Deinze Freija Dhondt legt uit: “De politiek is al beladen en negatief genoeg tegenwoordig. Daarom wil sp.a op een speelse en positieve manier duidelijk maken dat wij liever investeren in mensen en niet in geldverslindende prestigeprojecten. Om die boodschap kracht bij te zetten zullen de sp.a kerstmannen op de kerstmarkt van Deinze chocolademunten uitdelen. We wensen iedereen bovendien al het beste voor de feestdagen en het komende jaar. Met het uitdelen van de chocolademunten willen we Deinze alvast tonen dat onze partij bezorgd is om het geld van de inwoners van Deinze. De Deinzenaren betalen nog altijd meer stadsbelastingen dan de gemiddelde Vlaming. Dit jaar worden de belastingen nog niet verhoogd, maar onze vrees voor een belastingverhoging blijft bestaan”.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...